tiistai 18. lokakuuta 2016

Härkis-punajuuripaistos



Voi, kun sitä voikin aina välillä mennä kokkailut pieleen. Ja kun kyseessä on yritys tehdä lindströminpihvien kasvisversio Härkiksestä ja kasata lisukkeeksi uunissa paahdettua bataattia, vuohenjuustoa ja täysjyväsinapilla maustettua kermaviilikastiketta, niin epäonnistuminen harmittaa harvinaisen paljon. Mutta eipä ole ensimmäinen kerta, kun täällä pihvit murenevat, murr.

Onni onnettomuudessa, että ruoka oli kuitenkin maultaan todella hyvää. Niin hyvää, että ajattelin kuitenkin jakaa sen täällä ja nimetä paistokseksi. Käytin pihvitaikinassa aluksi yhtä kananmunaa ja sitten epätoivoissani kahta. Kummallakaan ei onnistunut yhtään sen paremmin. Sanokaa te viisaat, mitä taikatemppuja pitäisi tehdä?


Härkis-punajuuripaistos

1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
voita paistamiseen
2,5 dl etikkapunajuurta raastettuna
1 rs Härkistä
1-2 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria


Silppua sipuli ja raasta valkosipuli. Kuullota pannulla voissa. Sekoita sipulit, punajuuriraaste ja rasiallinen Härkistä. Lisää 1 tai 2 kananmunaa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista pannulla pihveiksi tai muutamassa erässä epämääräiseksi paistokseksi.


Uunissa paahdettu bataatti

1 iso bataatti
2 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
3 rosmariinin oksaa


Kuori bataatti ja leikkaa kuutioiksi. Nosta kulhoon, kaada päälle oliiviöljy ja maustasuolalla. Hienonna rosmariinin oksan lehdet ja sekoita bataattien joukkoon. Kaada bataatit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 40min.

Tarjoile murustellun vuohenjuuston sekä kermaviilikastikkeen (täysjyväsinappi) kera.


4 kommenttia:

  1. Olen itse kokeillut härkiksestä tehtyjä pyöryköitä hyvinkin onnistuneesti, tosin ilman punajuurta - sen perusteella sanoisin, että jätä kananmunat suosiolla kokonaan pois, valuta ehkä etikkapunajuurista ylimääräistä nestettä (taikina saa olla kuivahkoa) ja pidä pihvien koko pienenä ja paistolämpö riittävän kuumana niin kääntäminen onnistuu pihvien hajoamatta. Ja kiitos innostuksesta, nyt tekee mieli itsekin kokeilla punajuuriversioita, katsotaan miten ne omassa keittiössä onnistuvat. :) Onnea uuteen yritykseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kokeilla kerran ilman kananmunaa ja seuraavan kerran taas kananmunan kanssa :) Ja ihan totta, että ylimääräistä nestettä taisi olla vähän. Teen aina tosi pieniä pihvejä, joten koosta ei pitäisi olla kiinni. Mut onneks näistä tuli hyviä näinkin, vaikka ei ihan se lopputulos mitä kaavailin :D

      Poista
  2. En jättäisi kananmunaa kuitenkaan pois. Lisää vaikka vähän vähän korppujauhoja, joka sitoo punajuuren nestettä ja myös muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain jauhoja voisi kyllä olla. Ne multa yleensä jää pihveistä uupumaan, mutta kaipa niilläkin on oma tehtävänsä, varsinkin näin vetisessä taikinassa :)

      Poista