lauantai 1. lokakuuta 2016

Omenahillo omenanpaloilla



Yövyin viime viikolla GLO Artissa Helsingissä ja kuten yleensäkin, oli aamupala hotelliasumisen kohokohtia. Tällä kertaa minut hurmattiin itsetehdyillä hilloilla, mitä luksusta! Vaihtoehtoja oli useampikin, mutta syksyisissä fiiliksissä päädyin omenahilloon, jossa oli omenenanpaloja. Pannukakut pääsivät myös yllättämään positiivisesti, joten aamupalan helmi oli tällä kertaa omenapannari.



Sain jonkin aikaa sitten muovikassillisen kotimaisia omenoita, jotka olivat jo vaarassa unohtua parvekkeelle koko syksyksi, mutta onneksi tuli tämä omenahilloidea. Käytin omassa hillossani hillosokeria, mutta jos sen korvaa tavallisella sokerilla, tulee hillosta löysempää. Hillon keittämisaika on olennaista, jos haluaa omenoiden säilyvän paloina. 20 minuutissa palat ovat juuri ja juuri näkyvissä, joten 15 minuuttia voisi olla sopivampi. Joka tapauksessa hillon tekeminen on helppoa kuin mikä, ja siitä on iloa vielä pitkäksi aikaa, vaikka tekisi vain yhden purkillisen.


Omenahillo omenanpaloilla


Kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi (kotimaisia) omenoita yhden litran verran. Lado omenat kattilaan ja lisää 3dl (hillo)sokeria ja 2,5dl vettä. Anna kiehua hiljalleen 15-20min. Sekoita joukkoon 1,5tl vaniljasokeria. Purkita kuumennettuun hillopurkkiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti