perjantai 4. marraskuuta 2016

Lindströmin pihvit ja smetanakastike


Tämä lautanen maistui ihanan syksyiselle: punajuurta, smetanaa, porkkanoita, timjamia ja rosmariinia, sekä pehmeän lämmintä perunamuusia. Sama fiilis, kuin italialaisen ruuan kanssa. Eikä lasi viiniä olisi tehnyt yhtään pahaa. Miksi en ole tehnyt lindströmin pihvejä neljään moneen vuoteen? Täydellinen syys(talvi)sunnuntain päivällinen.

Yritin tehdä lindströmeitä myös Härkiksestä, epäonnistuen varsinaisessa pihviasiassa, mutta tehden aivan ihanaa punajuurista paistosta. Kannattaa kokeilla sitäkin!


Lindströmin pihvit

1 sipuli
1 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
2 rkl smetanaa
1 dl pankojauhoja
1 kananmuna
2 dl etikkapunajuurta raastettuna
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 rkl hienonnettua timjamia
mustapippuria
1,5 rkl voita


Silppua sipuli ja kuullota sitä voissa pannulla. Raasta valkosipulinkynnet Sekoita smetana,  pankojauhot (tai korppujauhot), kananmuna sekä sipuli ja valkosipuli. Raasta etikkapunajuuria 2dl verran. Sekoita punajuuret ja jauheliha taikinaan. Mausta vielä suolalla, timjamilla ja kunnon rouhaisulla mustapippuria.

Muotoile taikinasta pihvejä. Lämmitä pannulla voita ja paista pihveihin ruskea pinta molemmin puolin. Nosta pihvit uunipellille ja kypsennä vielä 225-asteessa 10-15min. Tarjoile muusin, smetanakastikkeen ja rosmariiniporkkanoiden kera.




Smetanakastike

1 suolakurkku
3 rkl smetanaa
3 rkl turkkilaista jugurttia
0,5 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Poista suolakurkusta vetinen keskiosa ja kuutioi loput. Sekoita smetana ja turkkilainen jugurtti, sekä suolakurkut. Mausta hunajalla, sekä suolalla ja valkopippurilla.


2 kommenttia: