keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pargan parhaimmassa näköalaravintolassa

Valtoksen puolen näköalaravintolan lisäksi kävimme ehkä Pargan hienoimmassa näköalaravintolassa Kastro 1380:ssa. Olimme suunnitelleet menevämme ravintolaan jo ensimmäisenä päivänä, mutta onneksi päädyimme aina muualle ja kävimme kyseisessä ravintolassa vasta loman lopuksi. Tämä oli hyvä siksi, että huomasimme ravintolan olevan astetta fiinimpi iltaisin ja se sopi oikein hyvin loman lopettajaisiksi. Ja viimeiseksi vilkaisuksi Pargan keskustaan illan pimetessä.

Ravintola suosittelee etukäteen tehtävää pöytävarausta, sillä näköalaterassin reunimmaiset pöydät ovat taatusti suosittuja iltaisin. Eikä ihme, sillä näkymät ovat huikaisevat ja illan hämärtyessä yhdeksän jälkeen alkaa tunnelma muuttua jopa satumaiseksi. Lisäksi ravintolan yläpuolella on Pargan vanha linnoitus, joka on valaistu kauniisti. Tästä ei näköalaravintolan terassi enää parane! Vai mitä olette mieltä, jos näköala omasta pöydästä on tällainen:
Näköalasta ja tunnelmasta joutuu toki maksamaan, eikä Kastrosta kannata etsiä 4e:n viiniruukkua (talon viini 15e). Me tilasimme tuttuun tapaan jaettavia ruokia ja söimme mahamme varsin täyteen noin 40e:lla (yhteensä illallinen kahdelle). Ei siis käynyt kovin kalliiksi, vaikka kallein illallisemme olikin.

Tilasimme pääruuaksi lammaskebabin ja lisukkeiksi paistettuja kasviksia, saganakin sekä tomaatti-kurkkusalaatin. Saganaki oli tällä kertaa hieman erilainen kuin aikaisemmin kokeilemamme, sillä se oli tehty keltaisesta juustosta fetajuuston sijaan. Se oli hieman sitkeämpää, mutta ihan hyvää. Tosin fetasta tehty saganaki on ehdoton suosikkini.Lammaskebab oli ihanan mureaa ja lisäksi annoksessa oli rapeita perunaviipaleita, salaattia, tsatsikia ja pitaleipää. Grillatut kasvikset oli aseteltu hauskasti kahdeksi torniksi ja päälle oli valutettu balsamicoa ja ripoteltu seesaminsiemeniä. Mä tulen niiin kopioimaan tämän kesägrillailuissa!


2 kommenttia:

  1. Oli todella kiva lukea näitä sun Pargapostauksia. Olimme itse matkalla, ehkä viis vuotta sitten, urhon ollessa kolme? vai 4? ja syyskuun helleviikko sai meidät ikuisiksi Pargan ystäviksi. Meillä oli pieni hotelli ilman aamupalaa, mutta uima-allas oli ja nautin suunnattomasti tälläisestä hotellista enemmän kun jostakin jysk jysk ohjatusta diskovesijumppapaikasta.... Ruoka oli kaikkialla mutkattoman hyvää. Kreikka on kyllä kiva kohde!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin kyllä ihastuttiin todella Pargaan! Ja samalle kuulosti meidänkin hotelli: pieni, rauhallinen ja viihtyisä uima-allas pienellä pihalla. Ympärillä sitrusviljelmiä ja muutamia pieniä hotelleja. Ja kyllä se ruoka on iso juttu matkoilla ja Pargassa ainakin oli todellakin mutkattoman hyvää ruokaa, ja aina tuoretta!

      Poista