sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Vapun kepeä Lemon Soda -kakku



Golden Cap toivotti hyvää vappua lahjoittamalla maisteltavaksi uutuussiidereitään. En ole kovin suurin siiderin ystävä, tai sanotaanko etten ole kovin laaja-alainen. Ainoa, mitä joskus kesäisellä terassilla nautin, on kuivin mahdollinen omenasiideri.

Uutukaisista mielenkiintoani herätti etukäteen Lemon Soda, joka ei kuulosta siideriltä ollenkaan. Ja odotukset kyllä palkittiin, sillä juoma oli kivan kepeä ja raikas. Tästä voisi kesällä tehdä myös kivoja drinkkejä esim. tuoreiden mansikoiden kera. Lisäksi Lemon Sodan, kuten muidenkin uutuuksien pullot ovat ottaneet ison askeleen kauniimpaan suuntaan!

Olen enemmän kakku- kuin siideri-ihmisiä, joten päätin tehdä vapuksi kakun, jossa on pehmeää täytettä ja päällä pientä kuplivaa kirpeyttä antavaa Lemon Soda -hyytelöä.



Pohja: Murustele 200g digestive-keksejä. Sulata 75g voita ja sekoita keksimurujen sekaan. Painele keksimurut tiiviiksi pohjaksi irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperia.

Täyte: Vatkaa 2dl kermaa vaahdoksi. Lisää 200g maustamatonta tuorejuustoa ja vatkaa kermavaahdon sekaan. Laita neljä liivatelehteä kylmään veteen. Kuumenna kattilassa 3/4dl vettä ja 1dl sokeria, kunnes sokeri on sulanut veden joukkoon (älä keitä). Lisää liivatteet sokeriseokseen ja anna jäähtyä hieman.

Kaada sokeriseosta täytteeseen ohuena nauhana ja vatkaa koko ajan. Kaada lopuksi täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään (vähintään muutamaksi tunniksi).

Lemon Soda -hyytelö: Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen. Kuumenna 2,5dl Lemon Sodaa melkein kiehuvaksi. Nosta kattila pois levyltä ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä hetki. Lisää hyytelö kakun päälle varovaisesti lusikan avulla (kakku on edelleen vuoassa). Anna kakun hyytyä vielä muutama tunti.

Irroita kakku varovaisesti vuoasta ja koristele sitruunan kuorella.



2 kommenttia:

  1. Todella kauniit ja herkulliset kuvat! :-) Mäkin tykästyin kaupassa uutukaiseen siideripulloon ja ostinkin sitten yhden kanavartaiden siirappia varten, oli super hyvää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pullo on kyllä kaunis ja minä teen usein juomavalintani pullon ulkonäön perusteella :)

      Voi, kanavartaiden siirappi kuulostaa todella herkulliselta! Onko ohje jo blogissasi? :) Pitää käydä tsekkaamassa, haluan ehdottomasti kokeilla!

      Poista