lauantai 27. elokuuta 2016

Helpot Marianne-leivokset



Soppasunnuntauina tarjottiin myös jälkiruokakahvit, nekin melko perinteisen kääretortun kera. Paitsi että palat leikattiin valmiiksi ja koristeltiin, joten niistä saatiin astetta näyttävämpiä leivoksia. Helppoa kuin mikä!

Tosin kääretortun tekeminen ei näytä koskaan olevan niin helppoa kuin sen kuvittelisi. Kerran olen unohtanut taikinasta leivinjauheen, joten ripottelin sen pellille ja sekoittelin taikinan vielä kertaalleen siinä. Onnistui. Tällä kertaa epätoivon hetkiä aiheutti rullaaminen, sillä torttupohja on pehmeä ja täyte valuvaa. Onneksi jääkaappi tekee ihmeitä ja lopulta pöydässä oli kauniit ja kuohkeat mutta tarpeeksi jämäkät leivokset.


Marianne-leivokset


Tee pohja jo edellisenä päivänä. Vatkaa 4 munaa ja 1,5dl sokeria vaahdoksi. Sekoita keskenään 1dl jauhoja, 0,5dl perunajauhoja, 3rkl kaakaojauhetta ja 2tl leivinjauhetta. Siivilöi taikinaan, sekoita ja levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8min ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteeseen 2dl kermaa jämäkäksi vaahdoksi. Lisää 150g rahkaa, 4rkl sokeria, 1tl vaniljasokeria ja 3/4 pussia Marianne Crushia. Sekoita ja levitä täyte kääretorttupohjan päälle. Kääri torttu ja kiedo tiiviisti leivinpaperiin ja rullaa päät. Nosta jääkaappiin yön yli.

Leikkaa tortusta leivospaloja ja nosta ne kierrepuoli ylöspäin. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla, mintunlehdillä ja lopulla Marianne Crushilla.
TallennaTallenna

2 kommenttia:

  1. Olenkohan joskus syönyt itseni ähkyyn kääretortusta, kun sitä ei tule juuri koskaan tehtyä itse? Marianne-kääretorttu on kyllä ollut yksi parhaimpia versioita, mitä olen tehnyt tai syönyt. Siinä on kivaa raikkautta piparmintusta. Ihanan näköiset leivokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääretorttu on täälläkin todella harvinainen vieras, vaikka toisaalta se on kyllä aina hyvää, ja valmistuu aika vähistä raaka-aineista. Pitäisi harrastaa enemmänkin :)

      Poista