torstai 11. elokuuta 2016

Helppo kanapastaNyt eletään sitä vaihetta elokuusta, kun arki alkaa väkisinkin tuppaamaan mukaan kuvioihin. Edes loman loppuminen heinäkuussa ei vielä tehnyt kovin vahvaa arkisuutta elämään, mutta syksyinen fiilis ja työpaikalla entistä enemmän lisääntyvä hälinä tekevät juuri näistä elokuun päivistä selvästi astetta arkisempia. 

On siis aika palata arkisiin ruokiin, niihin jotka syntyvät helposti, mutta ovat edes jossain määrin lohdullisia ja tuovat mielihyvää. Ja kanapasta on yleensä sellainen, ettei sitä saa pilattua millään. Hommaa helpottaa kummasti se, että ostaa kokonaisena grillatun broilerin. Tein siitä kahdelle hengelle kolmekin eri ruokaa (salaattia, frittataa ja viimeisenä tätä kermaista pastaa) ja lisäksi söin sellaisenaan lounaaksi. Koirakin sai omat rippeensä ja oli varsin tyytyväinen.Helppo kanapasta kahdelle


Pilko 150-200g kypsennettyä kanaa kuutioiksi. Pieni myös 1 kevätsipuli varsineen ja 2 valkosipulinkynttä. Kuumenna pannulla pieni tilkka öljyä ja kuullota sipuleita (säästä vihreät osat). Lisää kanat ja ruskista hieman pintaa.

Lisää pannulle 150g ranskankermaa, 2rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia, kunnon rouhaisu mustapippuria sekä maun mukaan suolaa. Anna muhia miedolla lämmöllä sen aikaa, että pilkot kuutioiksi yhden tomaatin (ilman siemeniä). 

Kaada pannulle keitettyä pastaa ja sekoita kastikkeen kanssa. Lisää tomaatit ja kevätsipulin varret ja sekoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti