tiistai 23. elokuuta 2016

Soppasunnuntain ruis- ja vehnärieskatViime sunnuntaina päivällisellämme oli teemana perinteinen suomalainen ruoka, sillä päivällisvieraamme oli lähdössä useammaksi kuukaudeksi etelän lämpöön. Vaikka olenkin aina ihan superinnoissani uusista ruokakokemuksista ja kaiken maailman ruuasta, niin tiedän kyllä miltä tuntuu, kun iskee kotiruuan kaipuu. Sellaisten kuin kala- ja lihakeitto. Tai lihapullat ja makaronilaatikko. 

Päätin lyödä kaksi keittoa yhdellä iskulla ja ostin kasan porkkanoita, perunoita, lanttua, sipulia ja palsternakkaa sekä muutaman muun kasviksen. Sitten lihaa, kalaa, yrttejä ja kermaa. Siitäpä syntyi sekä perinteinen lihakeitto että kermainen lohikeittoHuomasin K-Ruoka -lehdestä ruisrieskojen ohjeen ja mikä sopisikaan paremmin keiton kylkeen kuin itse tehty leipä. Ruisversioiden lisäksi tein samalla ohjeella vehnärieskoja, niistäkin tuli varsin hyviä. Ruisrieskat olivat hauskasti hieman sitkeitä, eivätkä kovin rieskamaisia. Mutta helppoja, kauniita ja maukkaita!


Ruisrieskat


Sekoita 200g maustamatonta jugurttia ja 1rkl öljyä. Lisää 0,5tl suolaa, 0,5rkl sokeria ja 0,5tl ruokasoodaa ja sekoita. Lisää vielä 2dl ruisjauhoja ja sekoita taikinaksi.

Nosta pellille leivinpaperin päälle lusikan avulla 6-7 kasaa. Tasoittele kasat ohuiksi littanoiksi (vehnä)jauhoitetuin käsin ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15min.Vehnärieskat


Sekoita 200g maustamatonta jugurttia ja 1rkl öljyä. Lisää 0,5tl suolaa, 0,5rkl sokeria ja 0,5tl ruokasoodaa ja sekoita. Lisää vielä 2dl vehnäjauhoja ja sekoita taikinaksi.

Nosta pellille leivinpaperin päälle lusikan avulla 6-7 kasaa. Tasoittele kasat ohuiksi littanoiksi jauhoitetuin käsin ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti