tiistai 3. marraskuuta 2015

Takuuhyvä paistettu kana



Kaiken syysloman aikaisen (ja jälkeisen) sokerihöttö-, bbq-, burgeri- ja taco-hommien jälkeen teki mieli jotain perusruokaa. Kroppa suorastaan vaati parsakaalia, nuudeleita ja kanaa, joten kyllähän sille piti sellaista antaa. Mistä puutostilasta sekin viestii, jos tekee hirveästi mieli parsakaalia? Uskon, että näitä mielitekoja kannattaa toteuttaa.

Ihan tylsälle linjalle en kuitenkaan lähtenyt, vaan marinoin kanan nopeasti ennen paistamista. Perunajauhojen lisääminen marinadiin kannattaa, sillä niiden muodostama pinta vähentää kanan kuivumista. Perunajauhoja voi käyttää vähemmänkin, kuin ohjeessa oleva 1,5rkl. Lopputuloksena on mehevä kana, joka ei kaipaa mitään kastiketta. Nuudelien sekaan kaadoin hieman seesam- ja chiliöljyä.

Takuuhyvä paistettu kana


Sekoita marinadi: 1,5rkl perunajauhoa, 2rkl soijakastiketta, 1,5rkl öljyä, 0,5tl kuivattua inkivääriä (jauheena). Lisää 4-6 kanafilettä marinadin sekaan ja anna tekeytyä puolisen tuntia.

Kuumenna kannellisessa kasarissa/pannussa pieni tilkka öljyä ja nosta kanafileet kuumalle pannulle. Paista nopeasti toiselle puolelle ruskea pinta ja käännä kanat. Laske lämpötilaa miedommaksi ja nosta kansi päälle. Paista kannen alla niin pitkään, kunnes ovat paksuimmasta kohdista kypsiä (tarkista veitsellä). Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. No eipä sinulla ole kovin paheellisia mielitekoja. :) Hyvä vinkki tuo perunajauho marinadiin, testataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mulla on ollut pari viikkoa niin paheellinen ruokavalio, että mieliteotkin alkaa olla jo terveellisempiä ;)

      Poista
  2. Minä olen oppinut lisäämään soijapohjaiseen broiskumarinadiin Maizenaa. Ohje oli jossain kiinaruokakirjassa ja toimii tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen käyttänyt Maizenaa myös, vähän vaihdellen kumpaa tulee käteen kaapista :)

      Poista