maanantai 30. marraskuuta 2015

Lohihyytelö ja muita jouluherkkuja

Kun joulukuu alkaa lähestyä, huomaan blogiini tulevan liikenteen hakusanoissa selvän piikin yhden ruokalajin kohdalla: lohihyytelö. Joten olkaapa hyvät, tässähän se! Ohje löytyy täältä.Lohihyytelö on ollut oman lapsuudenperheeni ehdoton jouluherkku numero yksi ja se on mennyt joulupöydässä aina muiden ohitse. Enkä ihmettele, sillä kyllähän se maistuu sekä sellaisenaan että lisukkeena ja lisäksi leivän päällä seuraavana päivänä. Joulupäivän pahimmat pohdintatehtävät ovatkin yleensä luokkaa kumman leivän söisin eka, kinkkuleivän paksulla sinappikerroksella vai lohihyytelöllä päällystetyn? Yleensä syön joka tapauksessa molemmat!


Joulupöytään kannattaa varata myös jotain salaattia (muutakin kuin sienisalaattia, joka sattuu olemaan perheemme suosikki numero kaksi). Piparkakkumuoteilla saa leikattua hauskoja kuvioita ja granaattiomenan siemenet tuo väriä.


Leipäpuolella on kokeiltu niin jouluista viikunaleipää kuin perinteistä saaristolaisleipää.


Makealta puolelta tuli mieleeni, että esimerkiksi valkosuklaiset rocky roadit voisivat olla aika hauska piristys joulupöydässä.


Mitä teidän joulupöydässä odotetaan eniten?8 kommenttia:

 1. Meidän joulupyödässä tärkeintä roolia pitää kalat; graavikalat, sillit, mädit jne jne. Ja muutenkin panostamme enemmän siihen ns. kylmään pöytään, kuin lämpimiin ruokiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalat, tosiaan, ne on meilläkin suosittuja :) Ja kylmät ruuat erityisesti, tosin niin ne taitaa olla (mun mielestä) muulloinkin!

   Poista
 2. Minä odotan myös eniten kaloja, mies varmaan kinkkua. Viime vuodet ollaan tosin tehty jouluruokia vain joka toinen vuosi ja joka toinen vuosi jotain muuta juhlavaa, siten tulee kokeiltua uusiakin juttuja, jotka eivät muuten mahtuisi joulupöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoista! Tuota voisikin joskus kokeilla, ainakin jos on joulun ihan omassa kodissa kahdestaan miehen kanssa, että olisikin jotain ihan muuta juhlavaa ruokaa :)

   Poista
 3. Meilläkin tehdään hyvin samantapaista lohihyytelöä, se on kyllä hyvää. En tiedä, mitä ruokia muuten odottaisin eniten, ehkä kaikkia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jouluruuat ovat sellaisia, että niitä tulee oikeastikin syötyä vain kerran vuodessa (karjalanpaistia ehkä parikin), joten niitä kyllä sinällään odottaa kaikkia :) Ja sitten kun on maistanut kaikkia, niin voikin siirtyä pelkkiin lemppareihin ;)

   Poista
 4. Ei ihmekään;sen verran herkulta tuo lohihyytelö näyttää:) Tähän aikaan vuodesta alan hieman kaivata suomalaisia jouluisia ruokia mutta onneksi niitä voi tehdä kauempanakin:;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun tekis ihan älyttömästi mieli tuota hyytelöä, ehkä joudun tekemään yhden satsin ennen joulua ;)

   Poista