keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kermainen lohikeitto



Kermainen lohikeitto on ruoka, joka hivelee mieltä ja sielua. Jotain helppoa ja maukasta, lämmintä ja lapsuudesta asti tuttua. En tiedä, onko olemassa mitään parempaa arkiruokaa ja tekisin sitä vaikka joka viikko, ellei taloudessamme asustaisi kala-allerginen. 

Tämä keitto on kermainen, mutta kerman määrä on melko maltillinen. En itse pidä siitä, että kerma peittää kaikki muut maut. Ja lientä keitossa pitää olla riittävästi!


Kermainen lohikeitto


Kuori ja paloittele neljä perunaa, kolme porkkanaa ja kaksi pientä sipulia. Kuumenna kattilassa 12dl vettä ja lisää mausteeksi 2 laakerinlehteä ja 1tl maustepippureita sekä 1,5tl suolaa. Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi.

Leikkaa sillä aikaa 400g lohta isohkoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Lisää myös 1-2dl kuohukermaa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kalapalat ovat kypsiä. Tarkista onko suolaa tarpeeksi. Lisää pinnalle puolikas nippu silputtua tilliä.


2 kommenttia:

  1. Klassikko, joka ei ikinä petä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ja nyt kun tulin viikon mittaiselta reissulta, niin kalakeitto maistuis ihan kympillä!

      Poista