tiistai 6. lokakuuta 2015

Paahdetut vihreät pavut parmesanillaViikonloppuna, heti perjantain myrskyn jälkeen, oli yllättäen ihan ok grillaussää. Ja koska meillä oli vielä ihanaa Jenkeistä raahattua bbq-kastiketta jäljellä, niin päädyimme grillaamaan ribsejä (tai antamaan niille viimesilauksen grillissä). Tuota kastiketta on pakko ostaa seuraavalla kerralla lisää!

Ribsien lisukkeena näkee yleensä ranskalaisia perunoita, maissileipää, perunasalaattia, coleslawta, mac&cheese tai papumössöä. Nyt halusin jotain muuta, joten ostin kaupasta paketin vihreitä papuja. Nehän on periamerikkalaista ruokaa myös. Sen sijaan, että olisin tylsästi vain keittänyt pavut, päädyin paahatamaan niitä uunissa, kera voin, valkosipulin ja parmesanin. Ja auts, että niistä tuli himottavan hyviä! Suosittelen kokeilemaan!


Paahdetut vihreät pavut parmesanilla


Ohjeesta puuttuu tarkat määrät, mutta niillä tuskin on suurta merkitystä. Itselläni oli paketillinen tuoreita vihreitä papuja, joista oli jo valmiiksi leikattu kannat pois. Keitin papuja n. 3min suolavedessä, kaadoin veden pois ja kylmää vettä tilalle.

Tässä välissä lämmitin uunin 225-asteiseksi, raastoin kolme valkosipulinkynttä ja leikkasin ehkä 1,5-2rkl voita pieniksi kuutioiksi. Levitin pavun leivinpaperin päälle pellille ja sirottelin pintaan vielä hieman suolaa. Sitten tiputtelin voipalaset ja valkosipuliraasteen tasaisesti papujen päälle ja lopuksi raastoin hyvin kevyen kerroksen parmesania (ei kovin paljoa). Paahdoin papuja uunissa noin 10min keskitasolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti