torstai 8. lokakuuta 2015

Sieniä ja nuudeleita



Tässä kuussa vietetään perinteistä Lihatonta Lokakuuta. Viime vuonna oma lokakuuni ei ollut kovin lihaton, mutta sen sijaan olen yrittänyt vähentää lihansyöntiä kokonaisvaltaisesti. Ei se ole kyllä toteutunut ihan toivomallani tavalla, mutta ainakin olen hyödyntänyt aikaisempaa enemmän mm. soijarouhetta ja tofua. Lisäksi meillä on tehty entiseen tyyliin kasvisruokia, kuten keittoja ja pastoja, joten välillä lihattomia päiviä tulee ihan huomaamattakin. Siltikin haluaisin panostaa asiaan vieläkin enemmän.

Viime viikolla minua inspiroi jokin (ehkä Instagramissa?) näkemäni kuva ja suorastaan himoitsin herkkusieniä ja nuudeleita. Mielellään suolaisella soijakastikkeella, kiitos. Ja mikäs olisikaan sen parempi arkiruoka, kuin paistetut nuudelit? Ehkä paistettu riisi? Molemmat toimivat kasvisversioina erinomaisesti!



Sieniä ja nuudeleita


Puhdista 100g herkkusieniä ja leikkaa ne neljään osaan. Siivuta puolikas sipuli, raasta kaksi valkosipulinkynttä ja pätkä inkivääriä sekä pilko puolikas punainen chili (ilman siemeniä). Kiehauta kattilassa vettä ja kaksi annosta munanuudeleita lähes kypsiksi, Huutele kylmällä vedellä.

Kuumenna pannulla luraus seesamöljyä ja toinen esimerkiksi oliiviöljyä. Lisää sienet, sipulit, inkivääri ja chili ja paista keskilämmöllä niin pitkään, kunnes sienet ovat kypsyneet ja kutistuneet hieman. Kaada sienten päälle 1,5rkl soijakastiketta ja purista puolikkaan limetin mehu.

Lisää nuudelit ja paista hieman kovemmalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää tarvittaessa öljyä. Mausta nuudelit lopuksi vielä 1rkl kecap maniksella (tai muulla hieman makealla kastikkeella) sekä haluamallasi chilitahnalla tai -hiutaleilla. Silppua kourallinen tuoretta korianteria ja sekoita nuudelien sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti