tiistai 21. huhtikuuta 2015

Tuna Melt SandwichSandwich on niin yleismaailmallinen ruoka, että sitä saa varmasti mistä päin tahansa. Jopa sellaisista paikoista, joissa ei varsinaisesti syödä leipää ainakaan samaan tahtiin kuin länsimaissa. Ja konseptikin on varsin yksinkertainen: kaksi paahtoleipää ja sitten jotain väliin.

Tonnikala on lempitäytteitäni yksinkertaisissa leivissä ja se sopii hyvin esimerkiksi lounaaksi. Näitä sulanutta juustoa tihkuvia leipiä on myös kätevä tehdä useammalla eri täytteellä: jääkaapista voi jokainen latoa leipänsä väliin haluamiaan täytteitä. Peruskuvio on kuitenkin sama.

Tuna Melt Sandwich


Kahta sandwichiä varten tarvitaan neljä paahtoleipäsiivua ja pari nokaretta voita, jotka levitetään leipien pinnalle. Ei haittaa yhtään, jos leivät ovat pakastimesta ja vielä jäisiä, sillä voin levittäminen ohuelti onnistuu silloin paremmin.

Asettele voidellut leivät leivinpaperin päälle pellille ja lisää kahden leivän päälle juustosiivuja. Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja kuplii hieman sekä leivät saaneet ruskean pinnan.

Valmista täyte leipien ollessa uunissa: sekoita hyvin 1prk tonnikalaa, 3rkl majoneesia, 1rkl kurkkusalaattia ja 1tl kokojyväsinappia. Kun leivät tulevat uunista, nosta ne heti pois pelliltä ja täytä tonnikalatäytteellä. Paina toinen leipä tiiviisti kanneksi ja leikkaa kahdeksi kolmioksi. 

2 kommenttia:

  1. Ooh. Vähän vielä extraherkumpia tonnikalaleipåiä kuin ne mun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusleivätkin on tosi hyviä, teen niitä yleisemmin lounaaksi kuin näitä (ja paahdan ilman voita). Nää on sitten jo tosi herkutteluleipiä :)

      Poista