sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Mango Shake

Mango Shake


Hongkongin kaduilla näkee paljon Hui Lau Shan -jälkiruokaketjun ravintoloita, jotka ovat keskittyneet erilaisiin mangoherkkuihin. Vaikka bongasin kyseisen ketjun jo ensimmäisenä iltana ja pyydystin itselleni mangojuomaa yhden kokonaisen aamun, en onnistunut oikeasti kokeilemaan yhtään mangojälkkäriä. Syy oli se, että olin jetlagin vaivaamana liian aikaisin liikenteessä lauantaiaamuna, eikä yksikään paikka ollut vielä auki.

Asia jäi harmittamaan, vaikka Filippiinien puolella tulikin syötyä mm. mangopehmistä (ihanaa!). Siksipä pitikin heti kotona alkaa pirtelöhommiin, vaikka eihän se tietenkään ole ihan sama. Tässä mangopirtelössä maistuu kuitenkin ihanasti tropiikki ja jos nipistää silmät kiinni, voi mielikuvissaan matkustaa takaisin Hongkongin kaduille tai vehreään Kowloonin puistoon istuskelemaan.

Mango Shake


Laita pakastimeen kohmettumaan noin 1,5dl ananaspaloja (2 hengen annosta varten) noin tuntia aikaisemmin. Kokoa blenderiin 235g säilykemangoa (yksi tölkki) ja purista 1 limetin mehu. Lisää kohmettuneet ananakset ja hurauta mössöksi. Lisää 1-2dl kookosmaitoa makusi mukaan ja hurauta vielä lisää. Mikäli haluat pirtelöstä juoksevampaa, lisää vielä 0,5-1dl vettä ja sekoita hyvin.

2 kommenttia:

  1. Oi miten hyvä aamudrinkki! Tai välipala. Tai iltasmoothie. Maistuis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sopii mihin aikaan tahansa! Ja kookoskermalla sais vielä täyteläisempää jos haluaisi :)

      Poista