maanantai 15. syyskuuta 2014

Valkosuklaa Rocky Road




Puutarhajuhlien ykkössuosikki makeassa pöydässä oli valkosuklainen rocky road. Törmäsin kyseiseen ohjeeseen joskus Pinterestissä ja koska herkkupalat näytti todella kauniille, päätin tehdä niitä joskus juuri tämän tyylisiin juhliin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Valkosukaa Rocky Road

2 dl macadamia-pähkinöitä
1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl Jelly Beanseja
2 dl värikkäitä vaahtokarkkeja
1 dl kuivattuja karpaloita
260 g valkosuklaata


Aloita pilkkomalla pähkinät ja vaahtokarkit rouhean kokoisiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja lisää vielä karpalot.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa muiden ainesten joukkoon. Levitä pienelle pellille, tarjottimelle tai uunivuokaan leivinpaperi ja kaada massa paperin päälle. Levittele massa levyksi, käännä yli menevät leivinpaperin reunat levyn kanneksi ja nosta vuokineen jääkaappiin jäähtymään ainakin muutamaksi tunniksi. Leikkaa jäähtynyt levy paloiksi.


6 kommenttia:

  1. Nam, herkullisen näköisiä. Täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi helppo makea tarjottava ja voi tehdä pari päivää ennen tilaisuutta, säilyy helposti jääkaapissa :)

      Poista
  2. Ihan niin järjettömän houkuttelevan näköinen, etten tiedä miten pystyn olemaan tekemättä tätä. Kauhean makeaa? Tulisikohan tuo meidän taloudessa syötyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ihan niin äklömakeaa kuin luulisi, ehkä pähkinät tekee sen? Valkosuklaa on tietenkin aina todella makeaa, eikä tätä kai voi syödä kuin palan tai kaksi. Mutta tosi hyvää ja hauskaa, teen uudelleenkin!

      Poista
  3. Mulla ei löytynyt kaapista noita pähkinöitä, joten korvasin ne Nutisalin kevyesti suolatulla pähkinäekoituksella. Ja tulipa muuten hyvää. Taittaa kivasti tuota valkosuklaan makeutta se pikkusuolaisuus. Mutta suklaasta tuli vähän "likaisemman" näköistä, kun suolapähkinöiden kuoret olivat hippuina rocky roadin seassa. Hitsin hyvää ja huonosti säilyvää oli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä, että on toiminut makunsa puolesta hyvin! Nyt en itse ihan muista, oliko omat macadamiani suolattuja vai pelkästään paahdettuja, mutta suolaisuus toimisi varmasti tässäkin tapauksessa makean kanssa erinomaisesti :) Heh, huono säilyvyys voi tosiaan olla hyvä juttu ;)

      Poista