keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Italialaiset leivät, buffetpöydän koristukset


Puutarhajuhliemme buffetpöydän suolaisen puolen katseenvangitsijana toimivat italialaiset leivät. Ne olivat nappivalinta tarjottaviksi, sillä niiden valmistus oli helppoa ja tarjoiluun ei tarvittu erityisiä virityksiä. Olin aluksi ajatellut lämpimiä slidereita, mutta käytännössä lämpimän ruuan tarjoilu kotona buffetista on aika haasteellista.

Tein sämpylät jo muutama päivä ennakkoon ja pakastin ne. Otin sämpylät sulamaan vasta muutama tunti ennen juhlia, jotta ne eivät ehtineet kuivua. Täytin sämpylät noin tuntia ennen ja ne säilyivät hienosti pöydällä juhlien ajan. Sämpylät on tehty pan de lechen ohjeella ja ne olivat slider-kokoisia minisämpylöitä. 

Italialaiset leivät

Halkaise leivät/sämpylät. Siivuta luumutomaatteja yksi siivu per leipä. Leikkaa mozzarellajuustosta sopivia siivuja jokaiselle sämpylälle. Leikkaa ilmakuivattua kinkkua puolikas siivu per leipä. Kinkun saat leikattua parhaiten leikkaamalla saksilla koko nipun välipapereineen kahtia. 

Laita sämpylän väliin mozzarella, tomaatti ja kinkku, sekä jokaiseen leipään yksi iso basilikan lehti. Laita lakki paikalleen ja kiinnitä cocktailtikulla.

9 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, pitääpä kokeilla seuraaviin illanistujaisiin näitä.

  VastaaPoista
 2. Mikä mainio tarjoiluidea isompiin ja pienempiinkin juhliin! Nam!

  VastaaPoista
 3. Oi, todella näyttävän näköinen kattaus. Ihana idea tehdä oikein kunnon satsi slider-tyyppisiä herkkuleipiä buffettiin!

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköisiä pikkuslidereita! Voitelitko näitä millään (siis sisään tuorejuustoa tms.) ja jos et, niin kaipasivatko mitään "kostuketta"? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse laittanut mitään, mutta miksipä ei niihin voisi laittaa jotain lisäksi. Minulla mozzarella oli alimmaisena, mutta ihan hyvin näitä voi muunnella ja laittaa basilikan lehden sijasta vaikka pestoa, tai sitten ihan vaan voita, tai sitä tuorejuustoa :) pan de lechet eivät ole sinällään kovin jauhoisia ja kuivia, joten niiden kanssa ei välttämättä tarvita mitään kostuketta.

   Poista
  2. Kiva juttu, taidan tehdä sitten ilman "kostukkeita" :)

   Poista
 5. Utelisin tuota sämpyläohjetta koskien, montako tällaista pikkuslideria sillä ohjeella tulee? Ja paistetaanko nämä jossain muotissa (muffinssipelti tms.) vai ihan vaan pellillä, jotta tulee noin kauniin pyöreitä? Kiitokset vinkeistä jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen paistanut nämä ihan normaalisti pellillä. Jos taikina on huolella alustettu ja kohotettu, tulee helpostikin näin pyöreitä :) Ja aika paljon on tullut itsellä näitä, laskin tästä kuvasta että varmaan 25, mutta myöhemmin tätä ohjetta soveltaessa, vielä hieman pienempiä sämpylöitä tehdessä on varmasti tullut enemmänkin, koska aina osa on jäänyt pakkaseen.

   Poista