tiistai 2. syyskuuta 2014

Tuhdin ruokaisa Cobbin salaatti



Syksyllä salaattikin saa olla himpun verran tuhdimpaa ja löytyyköhän tässä lajissa amerikkalaisen Cobbin salaatin voittajaa? Salaatti on testattu niin perjantairuokana kuin työmatkaeväänä. Toimii hyvin monessa, mutta erityisesti silloin kun on nälkä! Alkuperäinen ohje on jostain vanhasta Maku-lehdestä.

Cobbin salaatti

Tee ensin kastike: Sekoita korkeassa astiassa 1dl punaviinietikkaa, 4rkl hunajaa, 2rkl dijon-sinappia sekä ripaus mustapippuria ja suolaa. Kaada ohuena nauhana 2dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä, koko ajan voimakkaasti sauvasekoittimella pyörittäen.

Paista salaattia varten kanaa ja pekonisiivuja. Keitä myös kananmunia (yksi per ruokailija). Lisäksi tarvitset avokadoa, sydänsalaattia, homejuustoa ja kirsikkatomaatteja. Kasaa kaikki salaattiainekset isoon kulhoon tai suoraan lautaselle sektoreiksi ja kaada hieman salaatinkastiketta päälle.

2 kommenttia:

  1. Cobbin salaattia tuli USAssa asuessa syötyä aina välillä;silloin söin vielä kanaa.Mutta hyvä kombo se on ilman sitäkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu voisi toimia kyllä ihan hyvin ilman kanaakin! Tykkään siitä kastikkeesta, se on kivan makean kirpeä :)

      Poista