maanantai 15. huhtikuuta 2013

Saltimbocca ja paistettu pinaatti



Tähän aikaan vuodesta alkaa aina tuntumaan siltä, että kesällä pitäisi matkustaa Italiaan. Ja ei vähiten ruuan takia. Kahtena viime kesänä olemme olleetkin Sisiliassa ja Roomassa, tällä hetkellä haaveilen Napolista (se on ollut pakkomielteeni jo pitkään).

Ainakin toistaiseksi Italia on vain haave ja matkakuumetta pitää lievittää tekemällä itse italialaista ruokaa. Niinpä yhtenä iltana meillä oli Italia-teema, johon kuului insalata caprese, saltimbocca ja tiramisu. Ensimmäisestä ja viimeisestä minulla on kokemusta Italian reissuilta, keskimmäisestä ei. Lisäksi tein saltimboccaa ensimmäistä kertaa, mutta en varmasti viimeistä. Tuli nimittäin niin hyvää niin helposti!



Saltimbocca: Lihana minulla oli naudan entrecoteta n. 350g, joista leikkasin neljä pienempää pihviä. Nuijin pihvejä hieman ja rouhaisin suolaa ja pippuria.

Pihvin päälle lisätään muutama salvianlehti ja pihvin ympäri kääritään parmankinkkuviipale (tai kaksi, pihvin koosta riippuen). Sen jälkeen pihvit käännellään vehnäjauhoissa (melkein unohtui minulta).

Pihvit paistetaan voissa (n. 1rkl) molemmin puolin muutama minuutti ja nostetaan lautaselle odottamaan (lautasen päälle voi laittaa folion, niin pihvit jatkavat kypsymistä hiljalleen).

Kaada tässä välissä tyhjälle pannulle n. 3-4dl marsalaviiniä ja lisää muutama salvianlehti. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Lisää sen jälkeen n. 1rkl voita. Nosta pihvit kastikkeeseen ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan.

Paistettu pinaatti: Pese ja valuuta tuoreita babypinaatin lehtiä (n. 150-200g kahdelle). Kuumenna pannulla hieman voita ja oliiviöljyä. Raasta yksi valkosipulinkynsi ja kuullota nopeasti (älä anna ruskistua). Lisää pinaatit pannulle ja kääntele muutama minuutti. Ota pois liedeltä ja mausta suolalla ja pippurilla. Raasta sekaan hieman parmesanjuustoa ja tarjoile heti. 

2 kommenttia:

  1. Ihana Italia, sinne kun voisi matkustaa joka vuosi tai useamman kerran vuodessa! :) tosi kiva menu, saltimbocca on tosi hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi suorastaan oikeus ja kohtuus, että jokainen hyvän ruuan ystävä pääsisi kerran vähintään kerran vuodessa Italiaan :) Ehdottomasti lempiruokamaani!

      Poista