maanantai 23. tammikuuta 2012

Crispy Chicken ja tomaatti-tartar -kastikeTässäkin ruuassa on käytetty hyväksi juhlien rääppeitä. Nimittäin sipsejä. En ole kovin usein tehnyt paneroitua kanaa, mutta sipsit innoitti kokeilemaan, tuleeko siitä samankaltaista kuin KFC:n pikaruokakanasta.

Tartar: Sekoita keskenään 1prk kermaviiliä tai turkkilaista jugurttia, 2rkl valkosipulimajoneesia, 2rkl ketsuppia, 1 hyvin pieni sipuli hyvin pieneksi pilkottuna, 2rkl kurkkusalaattia ja mustapippuria. Mikäli haluat pientä tulisuutta, niin sekoita joukkoon vielä hieman chilikastiketta.

Kana: Halkaise ohuet kanafileet pitkittäissuunnassa kahtia ja mikäli fileet eivät ole aivan ohuen ohuita, nuiji niitä hieman. Pyörittele fileet sen jälkeen 1) vehnäjauho + suola -seoksessa, 2) kananmunassa (vatkaa rakenne rikki), 3) sipsisilpussa (rusikoi spisit pieniksi paloiksi esim. muovipussissa). 

Paista paneroidut fileet voissa pannulla nopeasti kummaltakin puolelta ja laita vielä uuniin kypsymään, noin 200 asteeseen ja 8-10 minuuttia on yleensä ihan passeli.

Kyllä nämä kanat ovat paljon parempia kuin KFC:n ja muiden pikaruokaloiden uppopaistetut versiot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti