sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Appelsiinisuklaa Cupcakes


Magnolian ihanat kuppikakut on mun ehdotonta lempparia, mutta tulin siihen tulokseen, että voisi kai sitä joskus kokeilla muitakin kuppikakkuja. Siis sillä ehdolla, että lime+valkosuklaa versioita tehdään sitten taas seuraavaksi, on ne niin ihania!

Resepti on sovellettu samasta ohjeesta, hieman vaan aineksia (ja joitain määriä) muutettu:

Sulata 75g voita ja anna jäähtyä. Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista mehut. Vatkaa vaahdoksi 3dl sokeria ja 3 kananmunaa. Sekoita joukkoon voi ja appelsiinin kuori ja mehu.

Sekoita keskenään 1,5tl leivinjauhetta ja 3,5dl vehnäjauhoja ja lisää taikinaan. Laita väriksi myös 2tl tummaa kaakaojauhetta. Lisää viimeiseksi 200g maustamatonta jugurttia.

Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrute: sulata vesihauteessa noin 150g tummaa suklaata ja sekoita se rasialliseen maustamatonta tuorejuustoa (esim philadelphia).

Voi olla, että tähän sopis myös jos vähentäis suklaan määrää ja laittaisi lisäksi tomusokeria, kuorrotteesta tuli nimittäin melko tymäkkää ja olisin ehkä kaivannut hieman lisää makeutta. Täytyy kokeilla seuraavalla kerralla!

Koristeeksi ei ollut oikein muuta, kuin raastettua appelsiinin kuorta, joten jäivät aika synkän näköisiksi. Jotenkin kuppikakkujen kuuluisi näyttää pirteiltä barbie-herkuilta. No ehkä nämä menee tälleen synkän ja pimeän talven keskellä...

2 kommenttia:

  1. Ne eivät ole synkän näköisiä! Pidän niistä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ehkä ne tässä kuvassa näyttää kivemmille kuin livenä :) Aika tummasuklaisia kyllä tuli, ehkä vähän vähempikin olisi riittänyt kuorrutteessa.

    VastaaPoista