sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kanasalaatti a la HeidiTätä salaattia on tarjottu kavereille järjestetyissä juhlissani lähes aina. Opiskeluaikana juhlat tosin olivat hieman liian hieno ilmaisu, olisiko "etkot joilla on jokin tarkoitus, kuten synttärit" parempi?

Muistan kerran tällaisten juhlien jälkeen olleeni salaa hyvin tyytyväinen, että ruokaa jäi syömättä, sillä onhan juhlissa yleensä parasta nimenomaan verkkarit jalassa vietetyt rääppiäiset (muistelen vieläkin lämmöllä joitakin tiettyjä rääppiäisiä, kuten omien lakkiaisteni ja äitini 50-vuotis -juhlien, tai tarkemmin ottaen kaikkia, mihin äiti on tehnyt ruokaa).

Mutta kiitoksia kavereiden, haave sunnuntaisesta sohvannurkasta iso lautasellinen herkkuja sylissäni jäi vain haaveeksi, sillä kaverit tulivatkin yöllä vielä luokseni jatkoille - syömään sitä hyvää salaattia ja samalla muutakin. Yritin estellä, ehdottelin alakerran pizzeriaa (känkkylää näin oululaisittain), mutta ei. Avaimet suorastaan riistettiin käsistäni ja jos silloisen asuntoni ovesta pääsi sisään, ei jääkaappi ollut enää kovin kaukana... Taistelin kyllä kovasti vastaan vielä yhden neliömetrin kokoisessa keittokomerossanikin!

Itse salaatissa ei ole mitään sen kummempaa ja sen ainekset on jossain määrin muuttuneet vuosien aikana. Mutta yksi on ja pysyy ja se on hyvän salaatin "salainen" ainesosa: Hesburgerin paprika-curry -kastike :)

Salaattiin tulee lisäksi keitettyjä makaroneja (mielellään monivärisiä, jos haluaa ajatella ulkonäköä), suolakurkkua, grillattua paprikaa (säilöttyä), tietenkin kanaa jos se on kanasalaattia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja. Hillosipulit sopivat myös mainiosti (tosin niitä ei ollut tässä tällä kertaa, kun etikkaista makua tuli jo suolakurkusta ja säilötystä paprikasta). Salaatti kannattaa tehdä maustumaan jo hyvissä ajoin tai edellisenä iltana. Kastiketta kannattaa lisätä vielä viimehetkillä pieni tilkka, sillä makaroni imee kaiken itseensä jääkaapissa muhiessaan.

Viikon vinkki: Jos joku vieraista heittää pöydässä, että "tätä saa varmaan ottaa lisääkin", niin vastaa ihmeessä tiukka EI. Siinä nähdään, ketkä ovat läheisiä kavereita ja ketkä ei, sillä läheiset ottaa siitäkin huolimatta ;). Ja aina on pieni mahdollisuus, että kukaan ei uskalla santsata ja saat viettää ihanat rääppiäiset ihan itse!

2 kommenttia:

  1. Tämä salaatti meni kyllä heittämällä mun pastasalaattien TOP3 ryhmään!! ☺ Kiitos ohjeesta, tätä meillä tehdään vielä moooooonet kerrat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva että tykkäsitte! En olekaan tehnyt tätä aikoihin, pitäisi kyllä tehdä tätä suorastaan nostalgista salaattia joku päivä :)

      Poista