torstai 6. huhtikuuta 2017

Parsa-hernerisotto tuo kevään


Kevät ei ole lempivuodenaikani, sillä maisema on usein harmaa ja sää kovin vaihteleva. Mutta kevät tuo myös parsan ruokakauppoihin, ja se jos mikä on mieltä ylentävä tapahtuma. Usein parsasta saa vieläpä kovin kaunista syötävää, joskin tämä kyseinen risotto pääsi loistamaan enemmän maullaan. Parsa, herneet ja sitruuna, vihreää ja keltaista, sieltä se kesä vielä tulee!

Parsa-hernerisotto


2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
nippu parsaa
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
2 dl pakasteherneitä
1 sitruunan mehu
2 dl raastettua parmesania
pieni nippu tuoretta minttua
valkopippuria
(suolaa)

Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa parsan nuput irti ja kuori varsi, mikäli se on paksu (sekä poista puiseva osa varresta). Leikkaa parsan varret paloiksi. 

Kuumenna kasarissa voi ja öljy keskilämpöiseksi. Lisää sipulit ja parsat ja kuullota hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota, kunnes riisi on hieman läpinäkyvää. Älä ruskista. Lisää viini ja anna porista, kunnes neste on osittain haihtunut.

Lisää kuumennettua kasvislientä vähän kerrallaan. Anna liemen haihtua puoleen ennen seuraavan liemiannoksen lisäämistä (n. puoli desiä on hyvä määrä). Lisää viimeisen annoksen jälkeen herneet.

Lisää lopuksi sitruunanmehu, parmesaani ja silputtu minttu. Mausta valkopippurilla ja maista tarvitseeko risotto vielä ripauksen suolaa. Tästä määrästä tulee 3-4 annosta.



2 kommenttia:

  1. Piti tänään tehdä parsarisottoa, mutta unohdin risottoriisin kauppaan. Täytyy ensi kerralla napata riisin lisäksi myös ehkä tuo minttu ja nuo herneet. Hyvältä kuulostaa ja näyttää meinaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Minttu ja herneet sopivat parsan kanssa todella hyvin. Ja kun herneiden ei anna muhia liian kauaa, ovat ne myös kauniin värisiä (mulla oli ehkä hetken liian pitkään).

      Poista