torstai 23. maaliskuuta 2017

Pikaiset quesadillat nyhtökaurastaMeillä tehdään quesadilloja yleensä tacojen tähteistä, mutta tällä kertaa ostin paketin tortillalettuja ihan tätä tarkoitusta varten. Lisäksi jostain syystä suosin tacoissa maissilettuja, mutta quesadilloissa vehnäisiä. Onkohan tämä jako opittu Jenkeistä, en tiedä. Joka tapauksessa quesadillat olivat esillä viimeksi Key Westissä, joten ensimmäisenä kotiviikonloppuna oli kiva fiilistellä reissumuistoja.

Nämä quesadillat ovat todella nopeat valmistaa, sillä pitkän odottelun ja kypsyttelyn vaativan nyhtöpossun sijaan täytteenä oli, mitäs muutakaan kuin nyhtökauraa. Koska tacokokeilu osoittautui erinomaiseksi, oli quesadillat sopiva seuraava askel. Ja kun pikaisia ollaan, niin bbq-kastikkeiden keittelyt sai jäädä ja tilalle tuli valmis Jack Daniels -kastike. 

Söimme quesadilloja ensin kahdestaan päivälliseksi, jolloin tein lisukkeeksi perinteiset guacamolen ja pebren. Seuraavana päivänä meille tuli vieraita, joille tarjoilin iltapalana muutaman quesadillapalasen sekä raikasta Meksiko-henkistä salaattia.Quesadillat nyhtökaurasta


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 rs nyhtökauraa (kaffir limetin lehti, seesami, inkivääri)
1 dl bbq-kastiketta
200 g ranskankermaa
100 g juustoa raastettuna
8 tortillalettua

Silppua sipuli ja raasta valkosipuli. Kuullota öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja bbq-kastike. Sekoita ja painele nyhtökaura pienemmiksi paloiksi. Nosta kattila levyltä.

Levitä tortillaletut pöydälle ja sipaise jokaisen pintaan ohut kerros ranskankermaa ja säästä loput tarjoiluun. Lisää 4 letun päälle juustoraastetta ja sen päälle nyhtökauratäytettä. 

Kuumenna pannu keskilämmölle ja lisää hyvin pieni tilkka öljyä. Nosta täytetty lettu varovaisesti lastan avulla pannulle ja paina yksi täyttämätön lettu päälle (ransankermapuoli jää sisälle). Paina lettu tiiviisti kiinni täytteeseen ja kypsennä, kunnes pinta on ruskistunut. Käännä. 

Kun molemmat puolet ovat ruskistettja, nosta lettu leikkuulaudalle ja leikkaa neljään osaan. Toista muiden lettujen osalta. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti