keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Korealaiset bbq-ribsit



Ribsit ovat olleet jo muutaman vuoden ajan yksi vakiogrilliherkuistamme ja olemme tehneet niitä vaihtelevin maustein: niin omilla marinadeilla kuin valmiilla kastikkeilla. Pidän valmiita kastikkeita aina jääkaapissa hätävarana ja tälläkin kertaa minulla oli korealaista kastiketta jälkimarinointiin, mutta sitten satuin nappaamaan kauppareissulla K-ruoka -lehden ja huomasin, että kaappien kätköistä löytyisi myös korealaisten ribsien kastikkeeseen tulevat ainekset. Tosin luin ohjeen huolimattomasti ja seesamöljyn sijasta minulla meni marinadiin seesaminsiemeniä, hups! No ei ne kyllä haitanneetkaan siellä, tosin ihmettelinkin öljyn puuttumista. 

Lisukkeena toimi varhaiskaalista ja yksittäisestä porkkanasta kyhätty cole slaw, jonka kastikkeessa oli aiolia, limetin mehua ja dijonia sekä ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria. Toimi hyvin ja valmistui muutamassa minuutissa ja maustui jääkaapissa ribsien valmistamisen ajan.



Korealaiset bbq-ribsit


Ota porsaan ribsit (n. 800g) huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Sekoita marinadin ainekset: 4 valkosipulinkynttä raastettuna, 1rkl inkivääriä raastettuna, 3/4dl soijakastiketta, 2rkl chilitahnaa (Gochujang tai jotain muuta), 2rkl hunajaa, 1rkl seesaminsiemenöljyä, 1rkl riisiviinietikkaa

Sivele puolet marinadista ribsien pintaan. Kääri ribsit leivinpaperiin ja folioon ja kypsennä 150-asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia. Ota ribsit pois kääreistä, sivele vielä marinadia ja grillaa pinta grillissä. Koristele valmiit ribsit korianterilla.

2 kommenttia:

  1. No hitsit, näitä onkin kokeiltava. Näyttävät sen verran herkullisilta. ja samoin on testattava aiolia coleslawssa. Nyt saa tehtyä varhaiskaalista niin pirun hyvää salaattia muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyviä, mausteet sopi erinomaisesti ribseihin. Korealaista ruokaa pitäisi ylipäätään laittaa kokeiluun enemmän :) Ja juu, aioli tekee kivan säväyksen coleslawssa. Ja ensi viikolla pitää tehdä loppukaalista jotain muuta salaattia!

      Poista