sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Jimmy Carterin aamiaistacotAamiaistacot olivat minulle ihan uusi tuttavuus, vaikka burritoversiot tiedän kyllä. Idea lähti siitä, että jääkaapissa oli hajanaisia tacoaineksia jäljellä, mutta itse päälisuke eli tällä kertaa nyhtökana oli päässyt loppumaan. Muistin, että olin lukenut Street food -kirjasta tacoista, joiden väliin tuli maapähkinä-munakokkelia. Ja totta tosiaan, aamiaistacot löytyivät Jimmy Carter -nimellä ja juontavat juurensa maapähkinäfarmarin vaalivoittoon 70-luvulla. Aina oppii jotain uutta.


Maapähkinä-munakokkeli tacot


Vatkaa kulhossa neljä munaa. Rouhi 6rkl maapähkinöitä (jos eivät ole suolattuja, niin lisää munaseokseen suolaa). Lämmitä pannulla 2rkl voita. Paahda pähkinöitä noin minuutin ajan ja lisää sitten munat. Laita lämpö pienelle ja sekoittele munakokkelia, kunnes kypsyystaso on haluttu.

Tarjoile tortillalettujen välissä munakokkelia, avokadoa, kevätsipulia, tomaattia, korianteria ja halumiasi kastikkeita (esim. Tapatio). Purista päälle limetin mehua.

2 kommenttia:

  1. Mää olen täällä ihan suu ymmyrkäisenä ihmetyksestä :) Että maapähkinämunakokkelia!!!?? Varmaan pakko testata. Näyttävät ainakin ihan älyttömän houkutteleviĺta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli kyllä uusi yhdistelmä minullekin :D Ja tuntui eka suussa vähän hassulle, kun pehmeää kokkelia ja rouskuvaa pähkinää. Pitää ehkä tehdä toistekin, ennen kuin voi olla oikein mitään mieltä onko se hyvä yhdistelmä vai ei.

      Poista