perjantai 12. helmikuuta 2016

Stroganoff jauhenlihasta



Minun oli tarkoitus tehdä stroganoffia hirvenlihasta, mitä kyllä teinkin, mutta huomasin vasta lihan sulatuksen aikaan, että kimpale olikin jauhelihaa. Ei se mitään, hirvi kuin hirvi. Ja sopii hyvin stroganoffin makumaailmaan. Muutenkin tällaiset ruuat maistuvat nyt talviaikaan.


Stroganoff jauhelihasta


Pilko 1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Puhdista ja paloittele 200g tuoreita herkkusieniä. Kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja kuullota sipuleita sekä sieniä 5min. Lisää 400g jauhelihaa ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, sekä musta- ja valkopippurilla.

Sekoita jauhelihan joukkoon 3rkl vehnäjauhoja ja kääntele hetki. Lisää 6dl vettä ja 5rkl tomaattipyreetä. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 15min. Lisää lopuksi 120g smetanaa ja maista tarvitseeko kastike vielä lisää suolaa. Paloittele 2 suolakurkkua ja sekoita kastikkeeseen tai tarjoa erikseen.

4 kommenttia:

  1. Olen tehnyt jauhelihasta stifadoa, mutta jauhelihaversiota stroganoffista en ole älynnyt. Hyvä idea! Tavallista tein hiljattain, se oli kyllä hyvää sekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ollut myöskään ajatellut, että jauhelihasta voisi tehdä stroganoffia, kunnes huomasin sulattaneeni vahingossa jauhelihaa :) Tavallinenkin on herkkua!

      Poista
  2. Stroganoff! Herkkujen herkku ja lohturuokien ehdoton ykkönen! Omani teen soijasuikaleista, mutta mamman palalihasta maistuu myös :)
    En ole muuten ikinä älynnyt laittaa stroganoffiin herkkusieniä. Onpa kiva idea! Onko se se perinteinen tapa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soijasuikaleet sopis varmasti hyvin kans! Pitääkin joskus kokeilla :) Ja herkkusienet huomasin jossakin/joissakin yksittäisissä ohjeissa, ei välttämättä ole ihan perintenen juttu. Mutta toimi hyvin!

      Poista