perjantai 19. helmikuuta 2016

Täytetyt paprikat



Täytetyt kasvikset ovat superhyviä ja niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Täytetyt paprikat ovat lounasruokalatarjoiluissa yleensä parhaimmasta päästä, mutta kotona nämäkin herkut maistuvat vielä tuplasti paremmilta. Tämä sama täyte sopisi varmasti loistavasti myös tomaateille ja kesäkurpitsalle.


Täytetyt paprikat


Halkaise 3-4 paprikaa ja poista siemenet. Silppua yksi sipuli ja raasta muutama valkosipulinkynsi. Paista pannulla paketillinen pekonia rapeaksi. Nosta pekonit valuttumaan talouspaperille. Vähennä lämpötilaa ja kuullota sipulit pekonista jääneessä rasvassa.

Lisää pannulle 3dl risottoriisiä ja kuullota noin viisi minuuttia. Lisää 2dl kuumaa kasvislientä ja sekoittele, kunnes liemi on haihtunut lähes kokonaan. Lisää lientä hiljalleen, yhteensä vielä 4-5dl, kunnes riisi on kypsää.

Murenna riisin sekaan 100g fetajuustoa ja rouhaise reilusti mustapippuria. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja ota pannu pois levyltä. Murustele pekonit sekaan. Täytä paprikat ja ripottele päälle 1-1,5dl juustoraastetta. Paista paprikoita 225-asteisessa uunissa n. 25min, kunnes pinta on saanut ruskeaa väriä ja paprikat ovat pehmenneet.

Tarjoile yrteillä maustetun kermaviili/jugurttikastikkeen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti