sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Fiesta Burger Albuquerquen tapaanJoskus on hyvä katsoa telkkarin ruokaohjelmia sillä silmällä. Erityisesti, jos sattuu tykkäämään rennosta ruuasta ja kyseessä on Man v. Food. Ei sillä, että syöntikilpailujen kaltaiset mätöt kiinnostaisi kovin paljoa, mutta joskus ohjelmista saa kivoja vinkkejä muuten uppo-outoihin kaupunkeihin, kuten Albuquerqueen.

Olin valinnut etukäteen ravintolaksemme Frontierien, sillä se tarjoaa edullista perusruokaa, mutta New Mexicon omalla twistillä: vihreällä chilikastikkeella. Paikka on suht iso ja siellä tilataan pikaruokalamaisesti tiskiltä ja ruoka haetaan omalla vuoronumerolla avokeittiön luukulta, mutta muuten tila on ravintolamainen, tai oikeastaan maalaismummolamainen. Toisaalta siinä on myös dinerhenkeä. Todellinen sekoitus paikka ainakin on, ja varmasti täynnä opiskelijoita, sillä New Mexicon yliopiston suuri kampus sijaitsee ihan vieressä.Minä valitsin listalta fiesta burgerin, sillä mikä tahansa kiinnosti missä oli mukana vihreää chilikastiketta ja hampurilainen nyt on vaan aina hyvä valinta. Mies sen sijaan päätyi burritoon ja annoskateuteen. Mutta jos annoksen koossa oltaisiin kilpailtu, niin burritoannos näytti ensisilmäyksellä suorastaan syöntihaasteelta, vaikka onneksi se osoittautui vain optiseksi harhaksi ja selvisimme annoksesta ihan kunnialla.Burrito oli siis ihan jees, sellainen kuin burritot yleensäkin. Mutta burgeri, se oli harvinaisen hyvä! Vihreä chilikastike sopi hampurilaiseen tosi hyvin ja lisäksi tämä oli ketjupaikoista poiketen grillihampurilaismainen. Hintaa taisi olla joitakin dollareita, joten annos ei ollut kovin suuri, mutta toki kylkeen olisi voinut halutessaan tilata vaikka nachoja.

Näitä hampurilaisia oli pakko kokeilla myös kotona. Tein etukäteen maissitortilloista nachoja ja pico de galloa ja hampurilaissämpylät sekä vihreä chilikastike olivat reissutuliaisia (kyllä, raahaan aina yhden paketin ihania perunasämpylöitä mukanani!). Fiesta burgerin väliin tulee grillissä paistetun jauhelihapihvin lisäksi cheddaria, sipulia ja salaattia, sekä tietenkin sitä chilikastiketta.Valutin kastiketta hetken aikaa siivilässä, jotta se olisi paksumpaa ja pysyisi paremmin hampurilaisen välissä. Pihvitaikinan maustoin grillihenkeen savupaprikajauheella, valkosipulilla ja sinappijauheella. Alkuperäisessä fiesta burgerissa salaatti ja cheddar on silputtuna, omassani juusto sulatettiin pihvin päälle jo grillissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti