torstai 23. heinäkuuta 2015

Blogipiknik ja Limoncello-juustokakku



Oululaisten ruokabloggaajien Instagram-tilejä (tai #foodblogoulu:a) seuraavat huomasivat varmasti eilen, että piknikhuovat levitettiin perinteisesti Ainolan puistoon ja feedit täyttyivät hetkessä kesäisistä ruokakuvista. Siitäkin huolimatta, että tällä kertaa kokoonpano oli pienimmillään sitten aikoihin, sillä heinäkuisesta kesäillasta pääsi nauttimaan vain yhden käden sormet kattava poppoo. Blogillisista herkuttelijoista mukana olivat Aina nälkä-Milla, Pastanjauhajien Rosmariini ja Peruspöperöä-Virpi.

Huonosta sääennusteesta huolimatta aurinko paistoi sen verran kivasti, että huomasimme melkein heti, kun puiden varjot olivat kääntyneet piknikseurueemme ylle, joten ahkerasti paikkaa vaihtamalla pääsimme nauttimaan kesäfiiliksestä ihan täysillä. Ja ruokaakin oli tottakai: pastasalaattia, tapenade-fetatahnaa patongin kera, ilmakuivattua kinkkua ja melonia, marjasalaattia, kinderpiirakkaa ja limoncello-juustokakkua. Piknikjuomina oli tällä kertaa Mimosa-drinkit, Belvoirin Raspberry Lemonande ja lentokonekokoiset kokistölkit.



Itse leivoin piknikiin viime kesän Italian reissun tuliaisina tulleesta Limoncellosta juustokakkua, vaikka se onkin hieman haasteellinen kesäkeleissä. Kuljetin kakun metallisessa uunivuoassa ja käärin kelmun ja vuoan väliin kylmäkalleja, joten lopulta kakku säilyi ihan hyvänä jälkiruokaosuuteen asti. Ja Limoncello-juustokakku oli muuten hauska yhdistelmä kinderpiirakan ja raikkaiden marjojen kera!



Limoncello-juustokakku


Murustele pohjaa varten 200g digestivekeksejä ja hienonna ne jauhomaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimen avulla. Sulata 100g voita ja sekoita se tasaisesti keksijauhon sekaan. Painele pohjataikina tiiviisti leivinpaperilla vuoratun pienen (26x20) uunivuoan pohjalle (tai irtopohjaiseen kakkuvuokaan). Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita 5 liivatelehteä kylmään veteen. Vatkaa 2dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa 200g notkistettua maustamatonta tuorejuustoa, 1,5dl sitruunatahnaa, 1dl Limoncelloa ja 1dl tomusokeria. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos ja vatkaa niitä hetki. 

Purista esim. juomalasiin puolikkaan sitruunan mehu ja lisää siihen muutama ruokalusikallinen vettä. Kuumenna neste mikrossa. Purista kylmässä vedessä liuenneet liivatelehdet ja lisää kuumaan sitruunamehuun. Kaada sitruunamehuseos ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan vatkaten.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä tummalla suklaalla ja valkosuklaalla.

Kakkuun katsottu mallia täältä.

8 kommenttia:

  1. Tosi kivan kuuloinen piknik, ja limoncellojuustokakku kuulostaa huisin hyvältä. Hitsi kun missasin tän, ehkä ensi vuonna ehdin mukaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama!
      Millon meillä olikaan seuraavat kinkerit? Jauhantapajan 10-vee synttärit?

      Poista
    2. Rommirusina, harmi tosiaan kun et ehtinyt mukaan, piknikit on ihan parhaita! :) Mutta tosiaan ensi kesänä sitten, perinne varmasti jatkuu edelleen!

      Poista
    3. Hannele, me odoteltiin jo sitä meidän koemaistajaroolia ;) Seuraavan miitin ajankohta jäi vähän auki, mutta Jauhantapajalta tulee varmasti kutsua ja jos ei tule niin aletaan painostamaan :D

      Poista
  2. Meilläkin oli tarkoitus ajella sinne naatiskelemaan, mutta Kammenpyörittäjä tärväsi selkänsä ja on nyt aika potilaana :( Mutta mitäs jos ryntäisitte kaikki sieltä Oulusta tänne Jyväskylään 22.8.? Silloin olisi miittiä tiedossa Campakeittiössä .)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, olispa ollut kiva nähdä! :) Ja kiitos kutsusta, pidetäänpäs mielessä. Tosin tuo viikonloppu on ensimmäinen hääpäivämme, joten voi olla, että sen varalle tulee vielä jotain romanttisia suunnitelmia, heh ;)

      Poista
  3. Jopa on taas ollut herkut! Ja huomaan, että villasukatkin ovat päässeet piknikille, kuten oululaiseen kesään kuuluukin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, perinteitä pitää kunnioittaa ;) Niin herkkujen kuin villasukkienkin suhteen!

      Poista