maanantai 30. maaliskuuta 2015

Dal kikherneistä ja punaisista linsseistä



Takatalvi iski Ouluun harmittavalla tavalla juuri kun olin kaivamassa kevättennarit esiin kaapin kätköistä. Epäreilua! No jos ei muu lämmitä, niin intialainen ruoka sitten. Tätä kasvisherkkua voi syödä niin riisin kera kuin ohuen leivänkin välissä. Ja tietenkin annoksessa pitää olla myös raikasta kurkku-tomaattiraitaa.

Da kikherneistä ja punaisista linsseistä


Laita pieneen kulhoon 5dl vettä ja 2rkl intialaisia mausteita (esimerkiksi valmista masala- tai madras-mausteseosta tai omaa sekoitusta eri mausteista). Pilko 2 salottisipulia ja 3 valkosipulinkynttä, sekä raasta 5cm pala inkivääriä.

Kuumenna kasarissa reilu luraus öljyä ja kuullota sipuleita ja inkivääriä. Lisää 4rkl tomaattipyreetä sekä vesimausteseos. Kun seos kiehuu, lisää 2dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä sekä 3/4dl punaisia linssejä. Mausta 1rkl sokerilla ja tarvittavalla määrällä suolaa. Anna kypsyä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.

Tarjoile riisin ja/tai leivän kera ja koristele lehtipersiljalla.

Kurkku-tomaattiraita


Poista yhdestä tomaatista ja 5cm kurkkupalasta siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Lisää 200g maustamatonta jugurttia. Mausta sokerilla, suolalla ja jeeralla. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki.

2 kommenttia:

  1. Linssidal on ihan parasta loskasään ruokaa. Ja että joukkoon vielä kikherneitä - NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikherneet sopi tosi hyvin! Ja dal on kyllä muutenkin yksi suosikkiruokiani intialaisista :)

      Poista