keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Soba-nuudelit misokeitossa



Aasialaiset ruuat ovat jyränneet keittiössämme alkutalven ja nähtävästi teema jatkuu myös näin keväällä. Nuudelikeitot ovat mitä kätevimpiä ja nopeimpia arkiruokia, joten niitä on tehty vähintään kerran viikossa. Eilen vuorossa oli yksinkertainen japanilainen versio soba-nuudeleineen ja misoliemineen. 

Soba-nuudelit misokeitossa

Kuutioi puolikas paketti (friteerattua) tofua ja ripottele palasten päälle hieman suolaa ja jätä odottamaan. Huuhtele ja pieni kaksi lehtikaalin lehteä ja yksi kevätsipulin varsi. Laita kattilaan 2,5rkl soijapaputahnaa tai misotahnaa ja kuumenna hetki. Lisää 7dl vettä ja liottele tahna liemeksi.

Kun liemi kiehuu, lisää lehtikaalit. Kiehuta muutama minuutti ja lisää 50g soba-nuudeleita. Anna taas kiehua pari minuuttia ja lisää sitten tofun palat. Tarjoile kevätsipulin kera.

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta...kuten kaikki sun ruuat :D! Pitääkin testata gluteenittomana versiona ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anna! Mä kokeilin tässä soba-nuudeleita ekaa kertaa, kun niitä on nyt alkanut ilmestyä kauppojen hyllyille :)

      Poista