tiistai 17. helmikuuta 2015

Hernesosekeitto pekonimurulla



Hyvää laskiaistiistaita! Hernekeitto ei ole lempiruokiani, sillä en pidä sen hajusta enkä tunkkaisesta mausta. Sen sijaan hernesosekeitto, jota ei ole keitetty tuntitolkulla ja jota on terästetty muun muassa valkoviinillä, on helppo ja herkullinen arkiruoka. Ja sopisi ihan hyvin juhlaankin! Keiton kruunaa rapea pekonimuru.

Hernesosekeitto pekonimurulla

Laita kylmälle pannulle 4 pekonisiivua. Kuumenna pannu ja paista pekonit rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. 

Kuutioi yksi iso tai kaksi pienempää salottisipulia sekä yksi yksikyntinen valkosipuli. Kuumenna kattilassa luraus basilikaöljyä ja kuullota sipuleita. Kaada kattilaan 2dl valkoviiniä ja anna porista hetki. Lisää 4dl kasvislientä.

Lisää kiehuvaan liemeen 400g pakasteherneitä. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Purista keiton sekaan puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää lopuksi 50g smetanaa ja sekoita tasaiseksi.

Annostele keittoa kulhoihin (tästä määrästä tulee 2-3 annosta), murustele pekonia päälle ja koristele persiljalla ja smetanalla.

6 kommenttia:

  1. Oi vitsi, mun pitääkin kokeilla jotain tämän tyylistä. Mä pidän kyllä hernekeitosta, mutta en ole koskaan tehnyt (oletan sen olevan kovin vaivalloista), mutta tää kuulostaa tosiaan paljon raikkaammalta versiolta. Ja mun vähäisessä kokkailussa on meneillään sosekeittovaihe muutenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kerran tehnyt ihan perinteistäkin hernekeittoa, mutta onhan tämä paljon nopeampaa ja omasta mielestäni paljon parempaakin, kun on kivan raikasta :) Suosittelen kokeilemaan, kiva piristys sosekeittomaailmassa!

      Poista
  2. Yks mun lempiruokia on hernari, nimenomaan tölkkihernari. :D Mut tämä vaikuttaa kyllä paremmalta, on niin kauniin vihriääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tölkkihernarilla on kyllä hetkensä, ehdottomasti :) Vaikkakin se hetki tulee minulle ehkä kerran kahdessa vuodessa korkeintaan :D Tää oli kyllä kauniimman vihreää perinteiseen versioon verrattuna!

      Poista
  3. Mää tykkään molemmista, siis perinteisestä ja tällaisesta. Vuodenaika vaikuttaa, ja talvella maistuu perinteinen hernari kun taas kesällä tuorehernekeitto (ja mintulla maustettu!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu sopisikin hyvin! Tässä oli basilikalla maustettua öljyä ja sitruunaa raikastamassa makua, hyvin toimi nekin :)

      Poista