perjantai 27. helmikuuta 2015

Ensimmäinen soijarouhekokeilu: tortillapata


Tortillapata on kätevä tähderuoka ja siihen saa tuhottua niin tortillalettuja kuin juustoja ja kasviksia. Vielä kätevämpää on, jos kyseessä on lihaton versio ja pataan voi heittää jauhelihan sijaan jonkun kourallisen soijarouhetta, joka säilyy kaapissa ainakin pidempään kuin tuore liha. Tämä oli minun ensimmäinen kokeilu soijarouheesta ja hyvää oli! Ei jää pussin pohjat kaappiin pyörimään.

Tortillapata


Hienonna yksi sipuli ja yksi yksikyntinen valkosipuli. Paloittele puolikas paprika ja yksi tomaatti (ilman sisusta) ja raasta 10cm kesäkurpitsaa karkeaksi raasteeksi (purista nestettä pois). Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota sipuleita. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja kääntele hetki.

Lisää pannulle 2 tölkkiä tomaattimurskaa sekä tomaattikuutiot. Mausta: 1-2tl savupaprikaa, 0,5tl korianterijauhetta, 0,5tl jeeraa, cayennepippuria, ripaus sokeria, 3rkl soijakastiketta, suolaa, mustapippuria. Anna kastikkeen porista hiljalleen 15min.

Lisää kastikkeeseen 100g soijarouhetta ja anna kastikkeen olla levyllä vielä 5min. Lisää 100g ranskankermaa ja sekoita. Ota pannu pois hellalta ja kokoa pata: alimmaksi hieman kastiketta, sitten yksi tortillalettu (maissi) ja päälle taas kastiketta. Jatka neljän letun verran ja lisää päällimmäiseksi kastiketta. 

Ripottele päälle kourallinen juustoraastetta ja paista 225-asteisessa uunissa 20-30min, kunnes pinta on mukavan ruskistunut. Koristele ranskankermalla, korianterilla ja mustapippurilla.

8 kommenttia:

  1. Tunnustan, etten ole koskaan soijarouhetta kokeillut. Muutamia kertoja olen koskettanut kaupassa pussia :) ...ja jättänyt sen hyllyyn. Mamis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä etten ole ainoa (joka uskaltaa tunnustaa siis!). Uusia raaka-aineita on kiva kokeilla, mutta arkena helposti urautuu vanhoihin tuttuihin. Mitähän uutta ensi viikolla voisi testata...

      Poista
    2. Minä sain niitä erilaisia soijatuotteita sen Blogiringin kampanjan aikaan, mutten oikein päässyt niitten kanssa tutuksi. Vein niitä töihin ja kylläpä löysivät omistajansa ja sain paljon vinkkejä, miten just rouhetta ja paloja ja "fileitä" (hih) voisi käyttää.

      Poista
    3. Mä vähän toivoin salaa, että olisin päässyt siihen kamppikseen, niin minun olisi ollut pakko tutustua aiheeseen jo aikaisemmin. Niitä filepaloja en kyllä ole kovin suurella ruokahalulla syönyt tähän mennessä, mutta erityisesti tää rouhe alkoi kiinnostamaan (vihdoin) :)

      Poista
  2. Minullakin on soijarouhe kokeilematta, en kyllä tiedä että miksi... Näyttää kyllä tosi hyvältä tuo sinun patasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se johtuu siitä, että itsellenikään ei tule mieleen yhtään ruokaa, mikä tehtäisiin ehdottomasti soijarouheesta. Omissa mielikuvissani rouhe on vain lihan korvaaja. Mutta tästä on hyvä lähteä kehittämään uusia suosikkiruokia rouheesta, se on kuitenkin kätevää käyttää!

      Poista
  3. Tsiisus, miten ihana idea! Vähän niinku' Mehikon lasagnee :)

    Rouheelle löytyy paljon hyviä käyttötapoja, mutta kyllähän se aika pitkälti ajaa kasvissyöjän elämässä jauhelihan paikkaa. Liemessä-blogissa on se erillinen osio "Soijakoulu", josta löytyy paljon mielenkiintoista kokeiltavaa erilaisista soijatuotteista.

    VastaaPoista
  4. No just se! :) Ja kätevä paikka käyttää puolikuivahtaneet tortillaletut, sillä ainakin meillä niitä jää aina yli. Muistinkin Jennin Soijakoulun, pitäisi käydä siellä tutustumassa, jos omat ideat alkaa loppua (eli varmasti pian, heh).

    VastaaPoista