lauantai 11. lokakuuta 2014

Flammkuchen, saksalaista valkoista pizzaa

Viini saatu kilpailun järjestäjältä.



Berliini on ehkä lempikaupunkini Euroopassa ja kun viimeksi kävin siellä noin vuosi sitten, söin yhtenä iltana saksalaista perinneruokaa. Muuten reissu meni siis döneriä ja vietnamilaista mussuttaessa, mutta yhtenä iltana päätimme syödä jotain saksalaista. Olin hieman nössö, kun tilasin flammkuchenin, joka muistuttaa kovasti valkoista pizzaa, mutta lopulta olin hyvin tyytyväinen annokseeni.

Flammkuchenia kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa kotikeittiössä Pernod Ricardin järjestämän Oiva pari Gourmet Fast Food -kilpailun myötä. Koska flammkuchenin pohja on hyvin ohut ja rapea, päätin oikasta vaikeimman vaiheen ja käytän tässä isoja durum-jauhoista tehtyjä valmislättyjä (ei siis pizzapohjia vaan niitä mihin kiedotaan itämaisia herkkuja).

Flammkuchen pekonilla ja sipulilla

Sekoita 100g ranskankermaa ja ripaus suolaa, valkopippuria ja muskottipähkinää. Leviä ranskankerma kahdelle isolle (lähes pellin kokoiselle) durum-jauhoista valmistetulle ohuenohuelle leivälle.

Siivuta yksi iso kevätsipuli (ei vartta) ja pilko neljä siivua pekonia. Levittele sipulit ja pekonit kermaviilin päälle. Paista flammkuchenia 200-asteisessa uunissa noin 5min ja varo polttamasta, pientä tummaa väriä saa kyllä tulla.

Leikkaa kourallinen ruohosipulia pieneksi silpuksi ja levitä flammkuchenin päälle. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria. Helppoa ja hyvää! Tarjoile Jakob´s Creek UnVINED Rieslingin  (alkoholiton) kanssa.




6 kommenttia:

  1. Hih, kylläpä nyt sattui hauska yhtäaikainen ajoitus. Juuri torstaina teimme kesämö... anteeksi syysmökillä valkoista pizzaa roomalaisella ohuella pohjalla ja huomenna ohje päätymässä blogiin. Ei siis berliiniläsitä meillä, mutta valkoista ja ohutta kylläkin :)
    Pitää kokeilla näillä sun täytteillä, joko pizzapohjalla tai flammkuchen-pohjalla. Toimii varmasti hyvin kumpaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, roomalainen valkoinen pizza on todella hyvää myös! Jotenkin olen käsittänyt, että nämä sipuli ja pekoni on ne klassiset flammkuchen täytteet. Hyvin ne toimii ainakin, varmasti myös pizzassa :)

      Poista
  2. Berliini on minunkin lempparikaupunki Euroopassa :) tulipa ikävä Saksaan tämän ihanan reseptin luettuani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliiniin pitäisi päästä vähintään kerran vuodessa! Harmi kyllä tänä vuonna ei taida enää tulla sinne reissua...

      Poista
  3. Tulipas tästä sinun flammkuchenista maukkaan näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli nopea ja hyvä herkku, kun käytti valmista pohjaa :)

      Poista