perjantai 31. lokakuuta 2014

Aamiaisbagel: sieni-pinaattimunakas cheddarilla


Leipomiani bageleita piti toki hyödyntää aamupalanakin. Söin viime talvena Chicagossa varmasti yhden tyypillisimmistä aamiaisbageleista, jossa oli munakasta, pinaattia, sieniä ja juustoa. Nyt kokeilin samaa kotona ja bagelit syötiin tietenkin tuorepuristetun appelsiinimehun kanssa.

Aamiaisbagel

Käytin kahden bagelin munakkaaseen kaksi munaa, 1rkl vettä ja ripauksen suolaa. Vatkaa ainekset kevyesti sekaisin. Kuumenna pannu keskilämpöiseksi ja paista munakas nokareessa voita. Voit tehdä muotilla bageleihin sopivat munakkaat tai yhden ison. Ripottele munakkaan päälle heti aluksi kourallinen raastettua cheddaria ja rouhaise mustapippuria.

Kun munakas on hyytynyt, nosta se sivuun. Lisää pannulle hieman öljyä ja paista kaksi kourallista pinaattia hetken ajan käännellen ja nosta sivuun. Lisää pannulle taas hieman öljyä/voita ja paista siinä 1-2 siivutettua jumboherkkusientä. Kun sienet ovat jo saaneet hieman väriä, lisää pannulle 1rkl bbq-kastiketta (ei pakollista). Nosta sienetkin sivuun.

Halkaise bageli ja paahda molemmat puolikkaat esimerkiksi leivänpaahtimessa. Kokoa bagel: laita juustomunakasta alimmaiseki, pinaattia sen päälle ja lopuksi sienisiivut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti