maanantai 14. heinäkuuta 2014

Turkkilaiset jauhelihapihvit ja yrttinen jugurttikastike


Grillissä on mukava tehdä vaikka ihan tavalliset jauhelihapihvit: jo se, että ne paistetaan grillissä, tuo niihin kivaa erilaista makua. Mutta sitten jos sekaan lisää vielä turkkilaisia mausteita, ollaan taas astetta eksoottisemmissa pihveissä. 

Turkkilaiset jauhelihapihvit

Laita mortteliin kolme mausteneilikkaa ja 1tl maustepippureita ja pyöräytä jauhetuksi. Lisää 0,5tl jeeraa, 0,5tl kanelia, 1tl paprikajauhetta ja 1-1,5tl suolaa ja sekoita. Kaada mausteet kulhoon ja lisää muutama raastettu valkosipuli. Kaada mausteiden päälle 1rkl seesamöljyä ja 1-2rkl rypsiöljyä, sekoita ja anna tekeytyä hetki.

Lisää mausteisiin yksi kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää 500-600g jauhelihaa (lammasta tai nautaa tai molempia). Sekoita hyvin taikinaksi. Muotoile taikinasta öljytyin käsin pieniä pihvejä ja paista grillissä molemmin puolin.




Jugurttikastike

Pilko veitsellä kourallinen yrttejä pieneksi (minulla oli basilikaa, persiljaa, ruohosipulia, sitruunamelissaa ja hieman salviaa). Sekoita yrtit ja 400g turkkilaista jugurttia ja mausta suolalla, mustapippurilla ja (akaasia)hunajalla.



2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa, namnam! Minttuaioli, voi että! Pitää käydä kurkkimassa ohje heti :) Voisikin Italian ruokaherkutteluiden jälkeen tehdä jotain muuta, vaikka grillata lammasjuttuja ja lisukkeena minttuaiolia!

    VastaaPoista
  2. Nam, epäilemättä toimiva yhdistelmä. :)

    VastaaPoista