torstai 17. heinäkuuta 2014

Herkulliset kanatacot (pulled chicken)



Heipähei ja terveiset Italiasta! Matkan ruokakuvat ovat vielä purkamatta, joten sitä ennen tarjoilen teille kanatacoja, joita tein alkukesästä. En viitsinyt silloin postata näitä, kun tacoja tuli tehtyä joka toinen kerta. Syy oli nämä ihanat maissitortillat, joita toin Jenkeistä kaksi pussillista. 

Nyhtökanaa eli pulled chickeniä on tullut tehtyä muutamaan otteeseen ja vaikka kaikenlainen nyhtöruoka kyllästyttää ilmiönä varmasti minun lisäksi monia muita, niin kyllähän se kuitenkin sopii moneen ruokaan. Ja tacoihin aivan erityisen hyvin!


Pulled Chicken

Sekoita marinadi: 3/4dl chiliketsuppia, 3/4dl soijakastiketta, 1/2dl vaahterasiirappia, 6 raastettua valkosipulinkynttä ja 2rkl seesamöljyä. Lado kolme isoa kanankoipea päällekkäin uunipataan ja laita jokaiseen väliin marinadia ja kaada loput päälle.

Anna muhia kannen alla 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Kun kana on valmista, se hajoaa haarukassa palasiksi. Nosta nyhdetty kana lautaselle ja kaada padan pohjalta lientä päälle (mitä enemmän lientä, sitä maukkaampaa). Vaihtoehtoisesti voit myös keittää liemen kastikkeeksi.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä kyllä kieltämättä herkulliselta. Minulla on nyhtökana vielä testaamatta, nämä kuvat motivoivat kyllä kokeilemaan sitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyhtökana on kyllä hyvää, tykkään enemmän kanasta ja lampaasta kuin siitä possusta, vaikka sekin on toki hyvää :) Kannattaa kokeilla!

      Poista