tiistai 8. heinäkuuta 2014

Mamma mia, mikä chorizo-pasta!


Blogi hiljenee hetkekesi ja lähtee haistelemaan Italian ruokajuttuja pienen automatkan muodossa, mutta muistellaan sitä ennen muutaman viikon takaista chorizo-pastaa. Kolean sään takia mieli teki jotain täyteläistä ja hieman mausteista. Ja mikä olisikaan parempi tapa ruokkia Italian matkakuumetta, kuin tomaattikastikepohjainen pasta? Herkullista!

Vaikka blogi onkin kesälomalla, voi makumatkaani seurata kätevästi esim. Instagramissa!

Chorizo-pasta

Purista kahdesta chorizo-raakamakkarasta sisus ulos pieninä paloina. Pieni puolikas sipuli ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Paista raakoja makkaranpaloja pannulla, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Siirrä lautaselle. 

Lisää pannulle isohko nokare voita ja luraus oliiviöljyä. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää 0,5rkl sokeria ja anna vielä hautua toiset 5 minuuttia. Kaada pannulle 0,5dl marsalaviiniä (tai punaviiniä). Mausta ripauksella oreganoa, basilijaa, mustapippuria ja suolaa. Anna kiehua hiljalleen 5min.

Lisää pannulle 400g tomaattimurskaa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vielä 15-20min. Lisää lopuksi chorizo-palat, luraus oliiviöljyä ja silputtua persiljaa. Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan sekaan.

7 kommenttia:

  1. Makoisaa Italian matkaa!
    Itsekin suuntaan sinne kesän lopulla, en malta odottaa!
    Jos piipahdat Roomassa, niin vinkkaathan hyviä ravintoloita siellä instan puolella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eilen sain jo lemppariani tomaattipastaa :) tästä se lähtee! Roomaan ei mennä tällä kertaa, mutta aikaisempia postauksiani sieltä löytyy jokunen, lähinnä Terminin lähistön edullisista paikoista :)

      Poista
  2. Tuleeko postauksia matkablogin puolelle? Niitä on aina niin kiva lukea:) Oikein hyvää matkaa! Muistakaa varoa niitä italialaiskaupunkien keskustojen ajorajoitualueita, ettei tule sakkoja sitten kotiin puolen vuoden päästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti olen tällä kertaa kännykän varassa, joten päivitän vain instagramia ja yritän muistaa kaikki yksityiskohdat sitten kotona kirjoitellessa :) kiitti vinkistä, sakot ei oo kyllä toivottuja!

      Poista
    2. Se kyltti on sellainen isohko valkoinen laatta, missä luetellaan, että kyseisellä alueella ei saa ajaa, kuin tietyllä merkillä (tai rekkarin perusteella) varustetuilla autoilla, ilmeisesti kamera kuvaa autot ja sieltä poimitaan sellaiset autot, vuokra-autot ja ulkomaalaiset, joilla ei ole lupaa ajaa. Jos majoitus on tuolla alueella, pitää voida ajaa sinne ja pois ja jos sakko tulee aikojen päästä, siitä voi valittaa, kun on näyttää toteen, että on ollut hotellissa ko. alueella. Ainakin Firenzessä, Pisassa, Modenassa ja Bergamossa on tämmöinen alue. Jotkut vuora-autofirmat veloittaa suoraan kortilta, joten maksulle ei ehdi tehdä mitään. Tästä linkistä löydät kuvia kylteistä ja lisätietoa: http://www.budgettravel.com/blog/italy-fines-for-rental-car-drivers-on-the-rise,11164/

      Poista
  3. Oikein mukavaa ja ruokaisaa reissua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taidetaankin lähteä tästä syömään kun sade taukosi :)

      Poista