tiistai 3. kesäkuuta 2014

Valkosuklaiset tuulihatut kesän juhliin



Tuulihatut tuovat väistämättä mieleen lapsuuden kesäjuhlat. Eikä klassikkoleivokset voisi sopia kepeisiin, täynnä valoa oleviin juhliin juuri paremmin! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein itse tuulihattuja. Olin laiska ja tein pohjat ilman pursotinpussia, mutta toisaalta hieman epäsymmetriset leivokset ovat vain sympaattisia täytteen ollessa hienostuneen valkosuklainen.

Panda on aukaissut toukokuussa leivonta-aiheisen kampanjan, johon kaikki voivat osallistua. Kampanjasivulle voi ladata oman reseptinsä ja kuvan leipomuksestaan ja samalla osallistuu kilpailuun, jossa voi voittaa mm. yleiskoneen. Mikäli ideat loppuvat kesken, voi sivulta myös ladata suklaisia herkkureseptejä sisältävän vihkosen. Nyt kaikki siis leipomaan kesän juhliin! 



Tuulihatut

Kiehauta kattilassa 75g voita ja 1,5dl vettä. Lisää 1,5dl jauhoja ja sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee möykky. Jäähdytä. Lisää taikinaan kananmuna ja vatkaa kaksi minuuttia. Lisää toinen muna ja vatkaa toiset kaksi minuuttia. Lisää vielä kolmas muna ja vatkaa lopuksi noin viisi minuuttia.

Nostele taikinasta lusikoiden avulla möykkyjä pellille. Vaihtoehtoisesti voit pursottaa taikinan (siistimmät versiot). Tästä määrästä tulee 15-20 tuulihattua koosta riippuen. Paista tuulihattuja 200-asteisssa uunissa 20-25min uuniluukkua aukaisematta.

Lime-valkosuklaatäyte

Sulata vesihauteessa 200g Pandan Valloittava valkoinen -suklaata. Notkista 200g maustamatonta tuorejuustoa. Lisää tuorejuuston sekaan iso lusikallinen sulatettua suklaata ja sekoita. Toista vielä kerran ja lisää sitten loput suklaat.

Raasta yhden limetin kuori hienoksi raasteeksi ja lisää suklaaseokseen. Nosta seos jääkaappiin viilenemään hetkeksi. Vatkaa 2dl kermaa vaahdoksi. Lisää iso lusikallinen kermavaahtoa suklaaseokseen ja sekoita. Toista ja lisää sitten loppu kermavaahto ja sekoita. 

Täyttäminen: Leikkaa tuulihatuilta lakki pois. Pursota lime-valkosuklaatäytettä ja koristele esimeriksi vadelmilla, mustikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 


Yhteistyössä Panda suklaa

6 kommenttia:

  1. Ovatpa kauniita! Hienosti onnistuit, jos tämä oli vielä ensimmäinen kerta tuulihattujen kanssa värkätessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hieman kyllä jännitti, että nouseeko ne ollenkaan, mutta ihan hienostihan ne kohosi uunissa :)

      Poista
  2. Oi kuinka suloisia! Kuullostavat ja näyttävät suussasulavilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Olivat kyllä hyviä tuoreiden marjojen kera :)

      Poista
  3. Vau miten kauniita! Ja ensiyrityksellä - ehkä pitää itsekin uskaltautua vielä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllätyin itsekin, miten hyvin onnistui (ja miten helppoja oli), kannattaa kokeilla :)

      Poista