lauantai 28. kesäkuuta 2014

Jäinen cappuccino ja kahvimakuja

Yhteistyössä NespressoOlen käyttänyt Lattissima Pro -kahvikonettani nyt jo toista kuukautta ja olen huomannut siinä yhden miinuksen: kahvikupin tekeminen on niin helppoa, että kahvia tulee juotua enemmän kuin muutoin! Onneksi kahvinjuontini ei ollut alun perinkään kovin överiä, joten en pitäisi ilmiötä kovin huolestuttavana. Ja hyvä kahvi tuo kivaa pientä luksusta arkipäivään.

En viimeksi kertonut mitään eri kahvimauista, joten tässä muutama sananen niihin liittyen. Periaatteessa en tiedä kahveista sen enempää kuin aikaisemmin, mutta kahvimaut on luokiteltu kätevästi vahvuusasteen lisäksi käyttätarkoituksen mukaan. Tosin minä unohdan välillä nämä helpotkin ohjeistukset, mutta silti olen saanut vain hyvää kahvia aikaiseksi. Kahvimakuja voi tilata Nespresson nettisivuilta, tai helsinkiläiset ja pääkaupungissa vierailevat voivat piipahtaa Suomen ensimmäisessä Nespresso Boutiquessa, joka on avattu toukokuussa keskustaan Stockmannia vastapäätä. En ole itse ehtinyt vielä siellä piipahtamaan tämän välimatkan takia, mutta käyn ihastelemassa eri kahvilaatuja varmasti seuraavalla reissulla!

Nespresson sivuilta löytyy myös kokoelma erilaisia kahvireseptejä eri tilaisuuksiin. Hain itse hemmotteluun sopivaa ohjetta ja koska on kesä ja mieleen tulee kaikki matkoilla juodut jääkahvit, päätin kokeilla jäistä cappuccinoa. Pienellä omalla lisäyksellä, sillä vaihdoin maitovaahdon kermavaahtoon ja jauhetun kanelin suklaakastikkeeseen. Nam! 

Jäinen cappuccino

Valmista kolme espressoa Risetto-, Roma-, Arpeggio- tai Decaffeinato Intenso Grand Cru -kahvikapselista. Makeuta hieman ruskealla sokerilla (halutessasi). Kaada kannuun, jossa on 2dl kylmää täysmaitoa ja nosta jääkaappiin jäähtymään kymmeneksi minuutiksi.

Vaahdota 50ml maitoa (tai 0,5-1dl kermaa). Kaada kylmä kahvi kahteen tai yhteen isoon lasiin ja lusikoi vaahtoa päälle (käytä halutessasi jääpaloja, kuten minä). Koristele jauhetulla kanelilla, muskotilla ja kaakaolla tai kuten minä, suklaakastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti