maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tomaatti-kikhernesalaatti ripauksella chiliä


Tämä salaatti räjäytti kikhernepotin totaalisesti! Tein aikaisemmin keväällä Karibian matkan innoittamaa raikasta kikhernesalaattia muutamaan otteeseen, mutta nyt halusin kokeilla pussinpohjalle jääneistä herneistä jotain muuta.

Äiti antoi minulle pussillisen pieniä, torilta ostamiaan ihanan makeita tomaatteja, joten siitä se ajatus sitten lähtikin. Chili ei ollut tällä kertaa tuoretta, mutta kuivatullakin pärjäsi erittäin hyvin, kun salaatti on muutoin mehukasta. Tunnustan, että söin tätä kulhollisen ihan yksinään!

Tomaatti-kikhernesalaatti

Liota yön yli noin 2dl kikherneitä ja keitä 1,5h. Purista valutettujen ja jäähtyneiden herneiden päälle 1 iso sitruuna ja lisää 1,5tl valkoviinietikkaa, 1rkl oliiviöljyä sekä suolaa ja chiliä maun mukaan. Pilko 1 kevätsipuli ja 10 pientä tomaattia ja sekoita herneiden sekaan.

9 kommenttia:

  1. No onpas hyvän näköinen salaatti! Tuota minäkin söisin yksin kulhollisen - en antais kenellekään muulle lusikallistakaan :)
    Mites ne kikherneet maistuu jotenkin erityisen hyvälle aina kesällä...

    Ja pakko myöntää, että mun mielestä moneen ruokaan kuivattu chili sopii jopa tuoretta paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se kuivattu chili sopi tähänkin jopa paremmin kuin tuore olisi sopinut. Jotenkin vain tulee näin kesällä sellainen olo, että kaiken pitäisi olla mielellään tuoretta :) Kuivattua chiliä tulee kyllä käytettyä todella moneen ruokaan, kun taas tuoretta huomattavasti harvemmin!

      Poista
  2. Ihana salaatti! Ehkäs vähän basilikaa ja minttua vielä, menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei yhtään hassumpi idea! Minulla olisi ollut basilikaa ulkona kasvamassa, mutta hurmaannuin niin tuosta chilin ja tomaatin yhdistelmästä, että tein aika pelkistetyn version muutoin :)

      Poista
  3. Voiko tämän tomaatti-kikhernesalaatin valmistaa myös jo juhlia edeltävänä päivänä vai vettyykö tomaattien ansiosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ja kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, niin kikherneet ehtivät maustua kunnolla. Jos haluat, niin voit toki tehdä pelkät kikherneet mausteineen edellisenä päivänä ja lisätä tomaatit samana päivänä :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  4. Heippa! Jos käyttää valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä, osaisitko arvioida paljonko niitä tarvitaan (jotta muut mittasuhteet ovat balanssissa)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Turpoaisikohan ne herneet kaksinkertaisiksi? 3-4 dl lienee tässä ihan ok. Tämä ei ollut kovin suuri salaatti, toki täyttävä!

      Poista