sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Oreo Cheesecake, kesän aloituksen kunniaksi!


New York -tyylinen paistettu, täyteläinen perusjuustokakku on maailman parhaita kakkuja. Kun yhtälöön lisätään vielä Oreo-keksit, kermavaahto ja kirsikat, ollaan jo jossain överin suunnalla, mutta hyvällä tavalla. Miehen kommentit kakusta: "tämä ohje kannattaa kyllä ehdottomasti laittaa jakoon". Joten tässä se on, olkaa hyvät!

Pohja

Murustele 15 Oreo-keksiä hienoksi muruksi. Voit esimerkiksi laittaa keksit pussiin ja painella pussia kaulimen avulla. Sulata 25g voita. Sekoita voi ja keksimurut. Vuoraa irtopohjavuoan (20cm) pohja leivinpaperilla ja painele murut tiiviisti pohjaksi.


Täyte

Sekoita vatkaimella 400g Philadelphia-juustoa, 1,5dl sokeria ja 1,5tl vaniljasokeria. Lisää 150g ranskankermaa ja sekoita uudelleen. Lisää sen jälkeen yhteensä kolme kananmunaa, jokainen yksitellen ja koko ajan vatkaten. Murustele vielä 6 Oreo-keksiä ja lisää keksimurut täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja kopauta vuokaa, jotta pinta tasoittuu. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa aluksi noin 20 minuuttia ja käännä sitten lämmöt pois kokonaan. Paista vielä noin 10min.

Jäähdytä kakku ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli. Koristele kakku kermavaahdolla, minikokoisilla Oreo-kekseillä ja/tai keksimuruilla sekä kirsikoilla.


14 kommenttia:

  1. Oi voivoi miten herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  2. Todella herkullisen näköinen kakku!!!
    Tuoreet kirsikat kruunaavat kaiken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku näytti aluksi niin rumalle, että pakko oli käydä ostamassa vähän kirsikoita, pelastaa kummasti!

      Poista
  3. Aika herkun näköistäkin! Tämä menee varmasti kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Oli ihanan pehmeä makuelämys, keksit toi rapeutta ja kirsikat hieman makeaa raikkautta :)

      Poista
  4. On kyllä yhtä herkkua tämä blogisi! Tämäkin kakku... Ihan mieletön ilmestys!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen sellainen herkkusuu, että pakko on yrittää tehdä hyvää ruokaa ;) Tämä juustokakku on yksi parhaimmista koskaan syömistäni, vaikka itse sanonkin!

      Poista
  5. Taivas maan päällä...! :P

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää! Osaatko arvioida, monelle hengelle tästä kakusta riittää? (Jos tekee esim. juhliin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juhlien kakkumenekkiä on aina niin hankala arvioida, jos jokainen leikkaa kakkua itse. Periaatteessahan tämä on hyvin täyttävää, enkä itse jaksaisi kovin suurta palaa (varsinkaan juhlissa, missä on muutakin tarjolla). Mutta tajuaako ihmiset sitä kakkua ottaessaan, että pienempikin pala riittäisi? Ei välttämättä :) Yleensä kai tämän kokoinen kakku riittää noin 10 hengelle.

      Poista