perjantai 21. helmikuuta 2014

Karibian herkkuleipiä kotona: Payan Especial


Nämä leivät näyttävät kuvassa hieman valjuille, mutta maistuivat kyllä hyvin samanlaisille kuin esikuvansa Santo Domingossa Barra Payanissa. Joskin täytteitä oli meillä ehkä hieman niukemmin. Alkuperäiset leivät syötiin ketsupin kera, mikä ei ollut kyllä mitenkään välttämätöntä maun kannalta. Parempi ehkä ilman.

Pulled Pork: Ota possun kassler (minulla 600-700g) huoneen lämpöön viimeistään puoli tuntia ennen uuniin laittamista. Asettele liha uunipataan ja hiero sen ympärille 1-2rkl öljyä. Ripottele ympäriinsä päälle cajun-maustetta ja hiero lihaan kiinni. Laita kansi paikoilleen ja kypsennä 110-asteisessa uunissa noin 4,5 tuntia.

Anna lihan hieman jäähtyä ja riivi se sen jälkeen haarukalla pieniksi siivuiksi. Anna pataan kerääntyneiden nesteiden jäädä lihan sekaan. Liha säilyy hyvänä jääkaapissa monta päivää, joten sitä voi käyttää näiden leipien lisäksi vaikka quesadilloissa, tacoissa tai bbq-pizzan täytteenä.

Payan Especial: Halkaise patonki/sämpylä/muu leipä. Itse paistoin patongin uunissa, joten se oli jo valmiiksi rapea ja lämmin. Leikkaa toiselle puoliskolle juustosiivuja ja sipaise toiselle reilusti amerikkalaista keltaista sinappia.

Lado juuston päälle lämmintä pulled porkia ja sinapin päälle mureaa kinkkuleikkelettä kaksinkerroin taiteltuna. Leikkaa tomaatista siivuja ja asettele ne leivän väliin majoneesin kera. Purista puolikkaat yhteen.

Mikäli leipä on juuri otettu uunista ja on kuuma, riittää tässä vaiheessa kun käärii leivän esim. voipaperiin tiiviisti ja litistää leipää kunnolla, että täytteet sulautuvat toisiinsa. Alkuperäiset leivät laitetaan parilalle ja painetaan päältä littanoiksi ja odotetaan, että juusto sulaa.

2 kommenttia:

  1. Tähän ku sais vähähiilihydraattisen leivän,.. Siis tehtyä itse,.. Niin olispa OK,..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole kyllä minkäänlaista kokemusta vähähiilihydraattisen leivän leipomisesta :) Liekö niistä kaupan versioista mihinkään?

      Poista