torstai 17. lokakuuta 2013

Täyteläinen Apple Pie


Muhkea keskeltä kohollaan oleva omenapiirakka on ehkä amerikkalaisin jälkiruoka minkä tiedän. Omasta piirakastani ei tullut ihan niin muhku, sillä omenatäytettä olisi pitänyt olla varmasti kaksin verroin. Mutta ei anneta pienten ulkonäköseikkojen häiritä, sillä kuori oli ihanan mureneva ja omenatäyte suussasulavaa. 

Omenatäyte: Kuori ja lohko ohuiksi siivuiksi noin puoli kiloa (kotimaisia) omenoita. Siirrä lohkot kulhoon ja purista niiden päälle noin 1rkl sitruunamehua. Mausta omenat 3rkl muscavadosokerilla, 1tl luomuvaniljatahnalla, 1tl kanelilla (ja 1rkl viskillä). Sekoita joukkoon vielä 2-3rkl vehnäjauhoja.

Pohja: Vatkaa 150g huoneenlämpöistä voita ja 1/2dl sokeria vaahdoksi. Lisää yksi kananmuna ja vatkaa vielä hetki. Sekoita joukkoon 1/2tl suolaa ja noin 4,5dl vehnäjauhoja.



Leipominen: Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikina ympyräksi, joka on hieman isompi kuin vuoka. Nosta taikina varovaisesti kaulimen avulla vuokaan ja painele kiinni reunoihin. Leikkaa yli menevä osa pois.

Kaada omenatäyte pohjan päälle ja lisää vielä pieniä voinokareita sinne tänne. Kaulitse toinen ympyrä ja nosta se kaulimen avulla piirakan päälle. Leikkaa ylimääräinen osa pois ja nipistä reunat kiinni. Voit myös tehdä kuvioita haarukalla. Pistele piirakkaan reikiä haarukalla.

Paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 35min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen piiras, muutenkin kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvaamien käy päivä päivältä vaikeammaksi, kun pimeä tulee niin aikaisin. Onneksi viikonloppuisin voi tehdä jotain päivälläkin :)

      Poista