maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pekoni-perunasalaatti


Koska grillikausi on vielä parhaimmillaan, julkaistaan tähän väliin perunasalaatti, jota tein heti reissusta tultuamme (road tripiltä riittää vielä paljon ruokajuttuja, palataan niihin asap). En enää edes muista mitä söimme tämän salaatin kanssa, mutta ainakin söimme sitä jääkaapista suoraan kulhosta ;) Oli varsin hyvää ja sopii varmasti grilliruokien kera.

Kastike: Sekoita hyvin 3/4dl oliiviöljyä, 1rkl viinietikkaa, 1tl dijon-sinappia, 1tl sokeria, 1/2tl suolaa sekä kunnon rouhaisu mustapippuria

Salaatti: Keitä 1kg uusia perunoita. Jäähdytä yön ylijääkaapissa. Leikkaa jäähtyneet perunat siivuiksi. Silppua puolikas pieni punasipuli sekä kevätsipulin varsi(a). Sekoita perunat, sipulit ja kastike. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Paista pannulla paketillinen pekonia rapeaksi. Itse laitan pekonit kylmälle pannulle ja pannun kuumenemaan täysillä. Valuta rapeat pekonit talouspaperin päällä. Murustele pekonit salaattiin ja sekoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti