lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kinkku-parmesan skonssit ja yrttilevite



Olen leiponut kinkku-parmesan skonsseja ruokabloggaajien kesäpiknikin lisäksi aikaisemminkin ja tehnyt aiheesta jonkinlaisen postauksen, jossa oli vain linkki alkuperäiseen ohjeeseen (Sara la Fountain). Kirjoittelen siksi uuden postauksen, että ohje jää varmasti itsellekin muistiin ja voin palata siihen myöhemmin.

Tästä määrästä tuli noin 20 skonssia, muistelisin. Riippuu tietenkin skonssien koosta, mutta itse otin paloja pienellä/keskikokoisella muotilla, sillä ne sopivat paremmin ruokapiknikille kuin isot. Tein tähän vielä lisäksi yrittilevitettä skonssien väliin/päälle laitettavaksi, mutta nämä maistuu kyllä muilla täytteillä (kuten suosikillani tuorekurkulla) ja ihan ilman täytteitäkin.


Kinkku-parmesan skonssit

180 g voita
7,5 dl jauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
2 tl sokeria
1-1,5 tl suolaa
150 g kinkkua
70 g parmesaania raastettuna
puoli nippua ruohosipulia silputtuna
1,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
1 kananmuna

Ota voi huoneenlämpöön ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää voikuutiot ja nypi taikina tasaiseksi muruksi. 

Paloittele kinkku pieniksi paloiksi. Sekoita kinkut, juusto ja ruohosipuli jauhoseokseen.

Lisää taikinaan kerma ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja mikäli se on tahmeaa, lisää vielä ripaus jauhoja.

Taputtele skonssitaikina tasaiseksi, n. 3cm paksuiseksi levyksi. Painele muotilla skonsseja ja nosta ne uunipellille. Voitele skonssit kananmunalla ja paista 170-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20-25min.



Yrttilevite 

50 g voita
kourallinen yrttejä (esim. ruohosipulia, persiljaa, basilikaa)
ripaus suolaa
mustapippuria
1 prk maitorahkaa

Ota voi huoneenlämpöön. Silppua yrtit. Sekoita yrtit, voi ja pieni ripaus suolaa sekä mustapippuria. Sekoita voi-yrttiseokseen maitorahka. Halutessasi voit sekoittaa lisäksi raejuustoa. Anna tekeytyä jääkaapissa. 

7 kommenttia:

  1. Houkuttelevan näköiset skonssit! Lueskelin muitakin postauksia piknikiltänne, ei varmaan tarvinut mennä nakkikioskin kautta kotiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kyllä jäänyt nälkä ;) Todellisia herkkuja oli tarjolla! Mutta piknikseurueemme kaipaili ehkä hieman yhtä Campasimpukkaa ;)

      Poista
    2. Voi että, ehkä pääsen pikkujouluun! :D Oululaisten ruokabloggaajien porukka on kyllä ihan maan parhaasta päästä!

      Poista
    3. Voi ihanaa! Sittenpä nähdään pitkästä aikaa :) Alamme siis odottamaan joulua ;)

      Poista
  2. Tykkäsin näistä! Mitähän näihin laittais, jos tekisi kasvisversion?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen joskus tehnyt näitä pähkinärouheen kera, parmesania niissä taisi olla silloinkin :) Eli ehkä pähkinä+parmesan (ilman ruohosipulia)? Tai sitten vaan jättää sen kinkun väliin ja tekee muuten samoin (parmesan+ruohosipuli).

      Poista
  3. Skonssit näyttävät hyvin herkullisilta.

    VastaaPoista