keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Cocktail-tikut


80-lukua henkivissä Miami Vice -bileissä piti tietenkin olla cocktail-tikkuja. Jos pitäisi yhtäkkiä mainita joku kasarihenkinen juhlanaposteltava, tulisi ainakin itselle ensimmäisenä mieleen juuri cocktail-tikut. Ja ainakin meillä tikkuun keihästettiin lähes aina juustoa, lihapullia ja viinirypäleitä. En siis halunnut lähteä rikkomaan perinnettä tai edes yrittää muuttaa retroruokaa modernimpaan suuntaan. Ja hyvä niin, sillä mielestäni nämä olivat oikein kiva tuulahdus menneisyydestä :)

Lihapullat: Sekoita 1rkl ketsuppia, 1,5rkl korppujauhoja, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä maun mukaan valkosipulijauhetta. Lisää yksi kananmuna ja 200g sika-nauta jauhelihaa. Sekoita taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se kiinteytyy. Anna tekeytyä jääkaapissa, mielellään tunnin verran.

Ota lihapullataikina huoneen lämpöön. Pyörittele öljytyin käsin pieniä lihapullia. Paista pullia 200 asteisessa uunissa, kunnes ovat kypsiä. Aika on ehkä noin 10 minuuttia, liikaa ei ainakaan kannata paistaa, ettei lihapullista tule ihan kuivia. Pienet pullat kypsyvät nopeasti. 

Leikkaa haluamastasi juustosta kuutioita. Tökkää tikkuihin juustoa, jäähtyneitä lihapullia ja vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä.

4 kommenttia:

  1. Prinssinakit olivat myös kova sana tässä yhteydessä, vielä aavistuksen eineksempään suuntaan jos tahtoisi mennä. Liekö noilta ajoilta vieläkin kitalaessa se kylmän nakin käänteismiellyttävä rasvakerros... Mutta kotitekoiset puhalillit, ne ovat herkkua tikussakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Niin muutes olikin! Ja lenkkimakkara taisi olla kans. Voi niitä herkkuja ;)

      Poista