sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Superhelppo rahkajälkiruokaPienen vauvan äitinä yritän mennä kaikista helpoimman kautta asiassa kuin asiassa, mutta erityisesti ruuanlaitossa. Se ei tarkoita aina valmisruokaa, mutta jotain minkä saa tehtyä joko nopeasti tai sitten hyvissä ajoin ennakkoon. Ja varsinkin silloin, kun on vieraita tulossa. Ja jos visiitti kestää paria tuntia pidempään.

Grillaaminen on näin kesällä onneksi helppoa ja nopeaa. Ja kahvipöytään voi leipoa ihanan mustikkamurupiirakan ja tarjota sen valmiin vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Ja jälkiruuaksi riittää hyvin tuoreet marjat, mutta nyt kun ihanan makeita kotimaisia mansikoita ei ole vielä saatavilla, päätin tehdä ihan oikeaa jälkiruokaa, mutta superhelppoa sellaista.

Mietin, että kehtaako tällaista sekoita ja syö -juttua edes julkaista, mutta ainakin näistä tuli suloisen näköisiä ja sopisi varmasti vaikkapa mökkiolosuhteisiin.


Sitruunarahka vadelmilla ja marengilla


1 prk maustettua sitruunarahkaa
2 dl kuohukermaa
(sokeria)
vaniljasokeria tai -uutetta
(sitruunamehua tai -uutetta)

marenkeja
vadelmia
sitruunamelissaa, minttua tms. vihreää

Vatkaa kerma. Sekoita rahka kerman joukkoon ja maista kaipaatko lisää sokeria. Mausta vaniljasokerilla (tai uutteella) ja halutessasi myös sitruunauutteella tai -mehulla (itse vahvistin makua hieman. 

Laita rahka annoskulhoihin (4). Koristele vadelmilla ja murustetulla marengilla, sekä jollakin vihreällä, jos sattuu löytymään. Jos tarjoilet rahkan piakkoin, voi marenkia laittaa myös rahkan sekaan. Yön yli jääkaapissa säilytettäessä marenki vettyy, joten se kannattaa lisätä vasta vähän ennen tarjoilua.

2 kommenttia: