perjantai 19. toukokuuta 2017

Kinkku-juustosarvet

Kinkku-juustosarvet


En tiedä vaivaako minua nostalgian kaipuu vai fiilistelenkö mielessäni kevään juhlia, kun viime viikonlopun kinuskikakun lisäksi oli pakko leipoa kinkku-juustosarvia. Himoitsin mielessäni myös omien lakkiaisjuhlieni tarjoilua (siis sieltä viidentoista vuoden takaa!), ja melkein soitin äitille ja pyysin tekemään vastaavia herkkuja viikonlopuksi. Onneksi juustosarvien avulla pääsee ajassa takaisin 90-luvulle, ja ovat muuten tosi hyviä vadelmateen kera.

Kinkku-juustosarvet


3 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g voita
7 dl jauhoja
100 g juustoa (esim. punaleima)
100 g kinkkua
1 kananmuna

Nosta voi huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva. Lisää suola ja sokeri. Lisää noin puolet jauhoista ja sen jälkeen voi. Alusta loput jauhot taikinaan. Anna kohota vähintään tunnin. 

Raasta juusto ja leikkaa kinkku kuutioiksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ohueksi ja pyöreäksi. Leikkaa kumpikin taikina kahdeksaan eri sektoriin (tästä tulee siis yhteensä 16 sarvea). Laita reilu puolet juustosta ja kaikki kinkku sektoreiden leveään päähän ja kääri leveästä päästä alkaen rullalle.

Nosta sarvet leivinpaperin päälle pellille kohoamaan hetkeksi. Voitele sarvet kananmunalla ja lisää loput juustosta päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti